Open menu

krootjessoep thbHet is wintersoepenweer. Forumbezoekster Sam maakte soep van krootjes (=bieten) en wortel, dus een beetje een zoetige soep. Er gaat ook een uitje en veel specerijen in, en het geheel wordt geserveerd met een flinke bloep zure room.

Voor 2 grote kommen
300 g wortel of winterpeen
300 g gekookte krootjes (bietjes)
scheut olijfolie
1 ui
1 dikke teen knoflook
1 dessertlepel kummel (of komijnzaad als je kummel te sterk vindt)
1 dessertlepel korianderzaad
1 tl mosterdzaad
vers gemalen peper
zout
bouillonblokje
zure room of yofu

  • Maak de specerijen zeer fijn in de vijzel.
  • Snipper de ui en de knoflook. Fruit het uitje met de knoflook en de specerijen in de olijfolie tot de uien zacht zijn. Snij de wortel en krootjes in grove stukken en kook ze tien minuten in ongeveer vijf cm water met een klein bouillonblokje. Haal er dan een stuk wortel uit (die nu bijtgaar is) en leg apart.
  • Voeg het uienmengsel bij de groente en kook nog 10-15 minuten tot alles goed zacht is.
  • Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer, voeg water toe tot de soep een goede consistentie heeft, de soep moet wel lekker dik blijven. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper en warm nog even door.
  • Snij de wortel in dunne plakjes. Serveer de soep in kommen met de wortelplakjes op de soep gelegd ter decoratie, en een mooie klodder zure room of yofu in het midden.

krootjessoep

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama