Open menu

pastinaaksoepIk heb wel eens moeite met de zoete, beetje weeë smaak van pastinaak. Ik ontdekte al eerder dat pastinaken uit de oven met een jasje van ahornsiroop (of honing), mosterd en olijfolie enorm lekker zijn. Maar met die combinatie met mosterd kan meer, je maakt er in een handomdraai een heerlijke pastinaaksoep mee. De pittige mosterd vult precies goed aan wat de zoete pastinaak een beetje mist. En de soep wordt prachtig mooi geel.

Pastinaaksoep met mosterd

Voorgerecht of lunchgerecht voor 2 personen
2 pastinaken
2 el gladde, pittige mosterd
1 klein Italiaans, gedroogd pepertje (of wat cayennepeper)
2 laurierbladen
scheutje olijfolie
1/2 tl zout
650 ml kokend water

  • Schil de pastinaken en snij ze in stukjes.
  • Verhit de olie in een soeppan en voeg de pastinaken toe. Bak een paar minuten een beetje lichtbruin. Voeg zout, laurier en het pepertje toe, roer door, voeg het kokende water toe, doe een deksel op de pan en laat de boel vijf minuten koken op redelijk vuur. Verwijder de laurier en het pepertje, voeg de mosterd toe en pureer de soep helemaal glad.
  • Kijk of de soep de gewenste consistentie heeft, voeg als je hem te dik vindt nog wat water toe en proef of er nog wat zout of mosterd bij moet.

alt Meer pastinaak

   

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama