Open menu

thaise kokossoep thbIk leerde dat het lekker is om witte rijst te dopen in je Aziatische maaltijdsoep, in een klein, Indonesisch restaurantje midden in de stad. Deze soep is meer Thais dan Indonesisch van smaak, maar ook hierin is de rijst lekker. Bovendien is het gerecht lekker snel gemaakt.

Je hebt maar een kleine portie rijst per persoon nodig, dus ideaal als je een restje rijst hebt. Met kokosmelk is het altijd even uitproberen wat de goede hoeveelheid is, je wilt niet een te dikke soep, maar ook weer niet te weinig kokosmelk gebruiken. De verhouding in deze soep werkt heel goed.

Thaise kokossoep met aubergine

Maaltijdsoep voor 2 personen

1,5 - 2 el gele currypasta
1/2 aubergine
5 kerstomaten
140 ml kokosmelk
4 el dopwerwten
1 ui
3 el zonnebloem- of arachideolie
1 el zoute sojasaus
1/2 limoen

En ook heb je nodig: een kleine portie gekookte rijst, ongeveer zoveel je zou maken voor 1,3 persoon.

thaise kokossoep

  • Snij de aubergines in kleine stukjes.
  • Verhit in een wok op hoog vuur twee eetlepels olie. Voeg de aubergines toe en bak ze al roerend twee minuten, blijf goed roeren.
  • Voeg sojasaus en twee eetlepels water toe en bak de aubergine nog een minuut. Zet apart weg in een schaaltje.
  • Verhit één eetlepel olie in de wok op redelijk hoog vuur en voeg de currypasta (naar smaak) toe. Bak even aan en roer een beetje los, en wacht tot de pasta geurig gaat ruiken. Voeg 200 ml water toe aan breng aan de kook, roer de currypasta los, voeg dan kokosmelk, aubergine en doperwten toe, draai het vuur laag roer even door, en laat met het deksel op de wok vijf minuten pruttelen.
  • Snij de limoen in twee parten.
  • Snij de kerstomaten doormidden en voeg die toe aan de soep, en haal de soep van het vuur en serveer direct, met de limoenparten en de rijst er in een apart kommetje bij. Je kunt de rijst aan tafel in delen toevoegen aan de soep. Het limoensoep voeg je ook naar smaak toe. Let op: van het limoensap gaat de soep scherper smaken.

Lekker met een gerecht als tofukoekjes of pakora erbij.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama