Open menu

tomaten linzensoep kleinDit is een simpel te maken soep die lekkerder wordt naarmate je 'm meer tijd gunt. Door het karameliseren van de suikers in de groenten wordt de smaak intenser. Als je het kookvocht in de pan houdt, hoef je geen water toe te voegen en blijft er meer smaak behouden. Verwarm het wel langzaam aan, zodat er niets aanbrandt en bitter gaat smaken. 

Lunch voor 2 à 3 personen

250 g ui
200 g wortel
500 g tomaat
250 g gekookte linzen (uit blik kan natuurlijk ook, met uitlekgewicht van ongeveer 250 g)
3 tl ras el hanout
2 tenen knoflook
2 à 3 laurierblaadjes
2 el olijfolie
zout en peper naar smaak.

  • Maak de ui, wortel en tomaat schoon en snij in grove stukken. Verhit de olie en fruit de groenten zachtjes aan tot ze bruin kleuren. Voeg de knoflook en de  laurierblaadjes toe en laat rustig verder garen met het deksel op de pan zodat het vrijkomend vocht zoveel mogelijk in de pan blijft.
  • Kook tot de groenten zacht zijn, verwijder de laurierblaadjes en pureer alles goed fijn met een staafmixer of blender. Voeg de linzen en de ras-el-hanout toe en laat nog even pruttelen met de deksel weer op de pan, totdat de linzen een beetje uit elkaar vallen. Voeg eventueel wat zout en peper toe.

Serveer met (rogge)brood met kaas of met een frisse salade. Ook lekker: wat blokjes feta in de soep, kijk dan wel uit met het toevoegen van zout.

tomaten linzensoep groot

Jolanda (Jol), site-administrator, leest net zo graag een goede roman als een goed kookboek.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama