Open menu

We zijn niet zo van het koken uit pakjes en zakjes. Maar er zijn uitzonderingen. Sambal? Maken we niet zelf. Thaise groene currypasta? Kopen we vaak bij de toko, maar in de gewone super zijn geen vegetarische varianten te vinden. Voor iedereen die geen toko bij de hand heeft nu een recept om het zelf te maken.

Het maken van de pasta is niet erg moeilijk, maar je hebt er wel een keukenmachine voor nodig. De pasta blijft zeker een week of twee tot drie goed in de koelkast (wel na bewaren in de koelkast goed verhitten). Lastig is dat je nooit weet hoe scherp je groene pepers zijn. Op zich maakt dat niet zo veel uit, je gebruik eerst een beetje pasta en je kunt meer toevoegen naar smaak. Onze pepers waren niet loeiheet en met onderstaande hoeveelheid hadden we genoeg voor twee keer curry voor twee personen. Wij gebruikten grote groene pepers, maar je kunt ook een mix van kleine (hetere) groene pepers en grote groene pepers nemen.

Groene currypasta (1 potje)

5 grote groene pepers
1 grote sjalot
2 flinke tenen knoflook
2 stengels citroengras
1/2 bosje korianderstelen (en wortels als die er nog aan zitten)
5 cm laos
1 tl komijnzaadjes
1/2 tl korianderzaadjes
snuf foelie
1 tl zout
2 el zoute sojasaus (bijvoorbeeld Golden Mountainsauce uit de toko)
snuf zwarte peper

  • Verhit een wok en rooster (zonder olie) het korianderzaad en komijnzaad tot ze gaan poppen. Doe ze meteen in een vijzel, en vijzel fijn.
  • Hak de pepers, sjalot, knoflook, koriander en citroengras grof.
  • Meng dan alle ingrediënten heel erg fijn in de keukenmachine.

Je pasta is nu klaar. Bewaar als je hem niet meteen gebruikt in een potje en giet er een laagje zonnebloemolie op.
Met aubergine, bamboe, wortel, tofu en kokosmelk maak je er een lekkere Thaise curry van.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama