Open menu

chinese kool in pindasaus kleinDe meest uitgebreide gerechten voor Vegatopia maak ik wanneer ik inspiratie heb. Maar wanneer ik weinig tot geen kookinspiratie heb, moet ik ook eten klaarmaken. Dan schakel ik over op eenvoudige klassiekers uit eigen keuken. Het volgende gerecht maak ik ook wel klaar wanneer ik bezoek krijg. Om eerlijk te zijn heb ik het receptenarchief moeten nakijken om zeker te zijn dat ik het niet al eerder uitgeschreven had. Deze gestoofde Chinese kool met kastanjechampignons in pinda-kokossaus is eenvoudig te maken met ingrediënten die je doorgaans toch al in huis hebt. Wanneer je niet alle kruiden in de keukenkast hebt staan, kan je ze gerust (deels) vervangen door smaakvol kerriepoeder of kerriepasta. 

Voor 2 flinke eters als hoofdgerecht zonder bijgerechten.

1 ui
2-3 tenen knoflook
1 el geraspte gember
500 g Chinese kool
1 tl gemalen komijn
snuf chilipoeder
snuf gemalen kruidnagel
1/2 tl kardemom
snuf ve-tsin (mononatriumglutamaat)
zout
een paar kerriebladeren
300 g kastanjechampignons
2,5 dl kokosmelk
2 el pindakaas naturel
1 tl lichte sojasaus
een paar druppels geroosterde sesamolie
olie om te bakken

  • Hak de ui fijn bak ze glazig in olie.
  • Maak de Chinese kool schoon, snij hem fijn, was hem en voeg toe bij de ui. Voeg ook de fijngehakte (of geraspte) knoflook, de gember en alle specerijen toe. Bak een paar minuten mee.
  • Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in blokjes. Doe ze in de pan bij de rest en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Roer de pindakaas onder totdat je een homogene saus hebt. Kruid af met de sojasaus en de geroosterde sesamolie. Voeg eventueel nog wat zout of chilipoeder toe.

Serveer met rijst of rijstnoedels. Met gebakken tofuplakken en wat atjar erbij kan het ook voor 3 personen.

chinese kool in pindasaus

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama