Open menu

Premier Balkenende, op werkbezoek in China, stopte zich afgelopen koninginnedag niet vol met uit Holland ingevlogen haring en saucijzebroodjes. De Chinese geheime dienst of andere importpolitie vond dat er een vreemd luchtje aan zat. Kijk, dat roepen wij nu ook al jaren.

De Chinezen konden de voedselveiligheid van de vreemde waar niet garanderen en vreesden voor de gezondheid van de premier. Dat lazen we althans in de Volkskrant. Balkenende, hier nog op foto met de vegetarisch etende Wouter Bos, die er in China niet bij was, kon wel nog een bitterbal verorberen. Dat waren vast geen vegetarische bitterballen, maar ze waren wél in China gemaakt: bij een bakker te Shanghai om precies te zijn. Zouden ze daar denken dat we hier bitterballen bij de bakker halen? We zijn benieuwd wat voor hapjes Balkenende verder nog te wachten staan. Iemand nog een stukje vegetarische peking eend?

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama