Open menu

ijs in rome thbGastredacteur Lizette woont in Rome, en ging maar al te graag voor ons op zoek naar het beste ijs in de Italiaanse hoofdstad. In dit artikel geeft ze haar favoriete adresjes.

Gisteren heb je kunnen lezen hoe het werkt, ijs eten in Rome. Vandaag maken we een rondgang langs de beste en bekendste ijstenten van Rome!

We beginnen in het centrum, vlakbij het prachtige Pantheon. Ik vind dat elke toerist die moet bezoeken - een tweeduizend jaar oude Romeinse tempel die géén ruïne is en die imponeert met zijn prachtige koepel. Bovendien kun je het Pantheon gratis en voor niks te bewonderen, omdat het tegenwoordig een katholieke kerk is. Na bezoek aan het Pantheon kun je de 'triangolo delle gelaterie', de driehoek van de ijssalons, bezoeken.

Er zitten er nogal wat, waaronder:

San Crispino: de snob onder de ijssalons. De bediening is net zo kil als het naar mijn smaak iets te koude ijs. Je krijgt er geen hoorntjes (dat zou de smaak te veel beïnvloeden), en de prijzen zijn pittig. Maar je krijgt er wel fantastische, ongewone smaken voor terug.

Giolitti: de klassieker met de onuitspreekbare naam, die steevast in elke reisgids wordt aanbevolen. Je kunt er kiezen uit maar liefst 55 smaken, die maandelijks wisselen. Mag ik wat opbiechten? Ik ben er nooit geweest.

La Palma: als je van veel keuze houdt, dan moet je hierheen. Ze hebben echt heel veel smaken.

Fiocco di Neve: een kleine ijssalon met goed ijs.

Grom: een nieuwe salon in Rome, maae ze hebben wereldwijd al 55 vestigingen. Grom springt in op de biologisch/biodynamische trend en wisselt de smaken maandelijks. De crema wordt het meest verkocht. Er is tegenwoordig ook een vestiging op het Piazza Navona!

De buurt rondom het Vaticaan heet Prati ('weilanden'), omdat het Vaticaan vroeger buiten de stad lag. Ook hier kun je goed ijs eten, volgens de keur aan eetbloggers uit Rome bij

 • Settimo Gelo
 • Fatamorgana
 • l'Angelo del Gelato
 • Gelarmony
 • Gelateria dei Gracchi
 • Mo's: omschreven als ijsboetiek, die de smaken aanduidt met 'perle di dolcezza' (parels der zoetheid)

En dan nu mijn persoonlijke top drie.

 • Fior di Luna: in Trastevere, ik schreef er al eerder over.
 • Riva Reno: romig, zalvig ijs waarvoor Romeinen graag dubbel parkeren. Vlak bij de San Giovanni in Laterano basiliek. Interessante smaken: hun mango-ijs is heerlijk, net als Alice, mascarpone-ijs met gianduia-saus.
 • Gelateria del Pigneto: op een steenworp afstand van de leuke voetgangerszone in Pigneto. Ik hou van hun speciale smaken: anijs, gember, carob, jasmijn...  Bekijk IJs in Rome volgens Lizette op een grotere kaart

{jcomments on}

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama