Open menu

valencia thbDe Méditerranée staat bekend om haar heerlijke en gezonde eten. Het dagelijkse eten bestaat vooral uit veel verse seizoensproducten die afkomstig zijn uit de streek. Ook in de Spaanse stad Valencia neemt eten een belangrijke plaats in de samenleving in. Valencianen nemen graag de tijd voor hun maaltijden en er zijn vele, heerlijke restaurants.

Naast de traditionele tapascultuur breekt in zonnig Valencia de laatste jaren ook de vegetarische keuken door, gecombineerd met ecologische en duurzame initiatieven. In dit artikel beschrijft Roos van Verrassend Valencia een aantal van deze leuke restaurants met lekker vegetarisch eten. Op haar site Verrassend Valencia vind je nog meer tips en inspiratie.

lalluna

Lunchen bij la Lluna

In een rustige straat in het prachtige El Carmen is het vegetarische restaurant La Lluna verstopt. Neem na een bezoek aan het IVAM (Museum voor Moderne Kunst) en de botanische tuin plaats op het terras, of ga binnen zitten in het intieme restaurant. Opvallend zijn de muren die betegeld zijn met Valenciaanse tegels, elke muur heeft een eigen design. De vriendelijke en behulpzame bediening maakt dat je je hier echt thuis voelt. Het eten wordt bereid in de kleine keuken die je vanuit het restaurant ziet. Als je een goedkope maar uitgebreide vegetarische eetervaring wilt hebben, ga dan doordeweeks voor de lunch naar la Lluna. Ze serveren al jaren een dagelijks wisselend viergangen dagmenu voor maar 8 euro. `s Avonds kun je er alleen van de kaart bestellen.

Calle San Ramon, 23
46003 Valencia
Facebook

entrepans

Een tapaatje bij Bocateria Entre/pans

Het felroze luifeltje van Entre/pans zal je niet snel mislopen. Als je het restaurant binnenstapt valt gelijk het warme houten meubilair op, maar misschien is er ook wel plaats op het terras. Bij Entre/pans kan je terecht voor de lunch, maar ook voor een hapje en drankje. Verwen jezelf bijvoorbeeld met de heerlijke huisgemaakte hummus, falafel met Libanees brood of bestel een verse salade. Je kunt ook een of meerdere broodjes bestellen. Fijn is dat deze in stukken worden gesneden, zodat je verschillende broodjes kunt proberen. Als je toch bij Entre/pans bent, wandel dan gelijk even naar Momofoku voor een verantwoord koffietje. Momofoku zit slechts een paar deuren verderop, aan dezelfde kant van de straat.

Calle Cadiz, 67
46006 Valencia
Tumbler

Dineren bij Copenhagen

Met stip op één staat Copenhagen, een restaurant in de hippe en up-coming wijk Ruzafa. Vanaf half 9 ’s avonds gaat hier de deur open en worden de beschikbare tafels in hoog tempo in beslag genomen door de gasten. Het restaurant heeft een rustgevende Scandinavische inrichting: veel hout, staal en designstoelen. Hier vind je een creatieve en zelfstandige keuken met gerechten met uitgebalanceerde smaken tegen een zeer goede prijs. Het grootste gedeelte van de producten wordt vers van de lokale markt gehaald. Doe jezelf een plezier en bestel bijvoorbeeld croquettas de boletus y avellanas tostadas (kroketjes van paddenstoel en hazelnoot), guacamole con nachos de yuca frita (guacamole met yucachips) of pasta artesana casera (pasta met peer). Er staan ook diverse gerechten voor veganisten op de kaart. Copenhagen is ook open voor de lunch.

Calle del Literato Azorín, 8
46006 Valencia
Website van Copenhagen

copenhagen valencia

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama