Upinthehill kleinVerrassende vegetarische eetplekken kun je overal tegenkomen, zelfs in het oerwoud van een Caribisch eiland. Up in the Hill ontdekte ik vrij toevallig toen ik even geen zin had om platgetreden paden te bewandelen.

Bocas del Toro en Bocas Town

Bocas del Toro is een archipel voor de Caribische kust van Panama, vlakbij de grens met Costa Rica. De kleine hoofdplaats van de eilandengroep heet eveneens Bocas del Toro, maar wordt om verwarring te vermijden ook wel “Bocas Town” genoemd. Over vegetarisch eten hoef je je geen zorgen te maken want dat vind je hier in de meeste restaurants. Op de hoofdstraat staat er zelfs een falafelkraam. Fruit koop je het best bij één van de vele straatverkopers omdat de kwaliteit en het aanbod er beter zijn dan in de supermarkten. Daarnaast kun je op meerdere plaatsen verse vruchtensapjes krijgen.

Bastimentos

Het meest originele eetplekje van Bocas del Toro, Up in the Hill is echter iets verderop gelegen op het eiland Bastimentos. Vanuit Bocas Town neem je de watertaxi voor 3$ per persoon. De overtocht duurt minder dan tien minuten. Vanaf de centrale aanmeerplaats van Old Banks, het enige dorp op Bastimentos, zie je het eerste bordje voor Up in the Hill al staan. Volg gewoon de wegwijzers en na zo'n vijftien minuten wandelen door de jungle ben je er. De weg is zeer goed begaanbaar, maar zorg wel dat je gemakkelijke schoenen aanhebt.


Bastimentos1  Bastimentos2

Up in the Hill

Up in the Hills is een biologische cacaoplantage met daarbij een winkeltje en een kleine eetplek. Op de menukaart staan een aantal desserts op basis van chocolade samen met een paar eenvoudige lunchgerechten. Het staat niet uitdrukkelijk vermeld, maar alles wat ze aanbieden is vegetarisch, met een aantal veganistische opties. Ik nam er een koude chocoladekokosmelk en een kokosbrownie. Een absolute aanrader. Na een wandeling door de jungle had ik opnieuw trek en nam ik roerei op toast met een lokale bladgroente. Daarbij kreeg ik een kannetje biokoffie uit de regio van Boquete, op het vasteland van Panama. 

PICT0045klein

Het is niet de goedkoopste lunchplaats van Bocas del Toro, maar de prijs is gerechtvaardigd door de goede kwaliteit, de relatief afgelegen ligging en het feit dat ze per dag geen honderden bezoekers kunnen aantrekken. De unieke locatie is de grootste troef: je zit op het koele en oergezellige terras van hun houten huis te midden van de ongerepte natuur. 

In hun winkeltje verkopen ze zelfgemaakte chocolade en zelfgemaakte schoonheidsproducten. Kiezen is moeilijk, dus kocht ik maar een gezichtscrème op basis van cacao en cacaoboter. Tot slot verhogen ze hun hipstergehalte nog een beetje door ook een gratis boekenruil aan te bieden.

Up in the Hill biedt ook overnachtingen aan, maar deze heb ik niet kunnen uittesten. Meer informatie vind je op hun website. Op zondag zijn ze gesloten. De openingstijden stonden niet aangegeven, maar het is logisch dat je na zonsondergang niet meer op onbekende oerwoudpaden gaat wandelen. De eilandengroep is trouwens wel veilig.

Upinthehill

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Vegetariër verdwaald in Knokke
Tijdens de Nederlandse volledige lockdown werd niet enkel Antwerpen overspoeld door winkelende en...
Vurig vega in Luik
Goed bereikbaar vanuit Vlaanderen en Nederland, wordt Luik meer en meer de bestemming voor een...
Antwerpse eetplekken voor Nick Cave
Het was in Antwerpen wereldnieuws dat Nick Cave een frietje had gestoken en een...
Vega en Carmiggelt in de Veluwezoom
De twee eerste begrippen in de titel hebben weinig met elkaar te maken, want de ooit alombekende...
Wandeling door Molenbeek
Molenbeek, officieel Sint-Jans-Molenbeek, is een gemeente die deel uitmaakt van het Brussels...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter