gazpachoWe maakten een superleuk reisje naar Madrid. In dit artikel lees je alles over vegetarisch eten in Madrid. En ons geheime doel: lekker veel gazpacho eten.

Woensdag 13.30 Masqmenos

Omdat ons appartementje nog niet klaar is, lopen we ons wijkje voor de komende dagen in: Malsana. Dit is een leuke wijk met veel eettentjes en leuke, kleine winkels. We strijken neer bij Masqmenos, een tapasbar met ook lekkere drankjes. Ze hebben genoeg vegetarische tapas en we nemen padron-pepertjes van de grill, lekkere tortilla, manchegokaas, papas bravas, olijven en een grote salade. We hoopten op een koude kom gazpacho, maar die is op! Van de verfrissende bramensmoothie koelen we gelukkig ook lekker af. De bediening is hier, maar eigenlijk overal in Madrid waar we komen, of het nu in vegetarische restaurants of 'gewone' restaurants is, heel vriendelijk.

vegamadrid

Woensdag 19:30 Gourmet Experience Gran Via

In Spanje eet je laat. Heel laat. En we hebben vanmiddag toch niet genoeg gegeten, want rond zeven uur rammelen onze magen al. We lopen naar warenhuis Corte Ingles bij Gran Via, waar op de bovenste verdieping een leuke foodhall is. In allerlei verschillende standjes kun je lekkere hapjes kopen en die opeten aan een van de verschillende tafeltjes, binnen of buiten. Al vroeg in de avond is het er gezellig druk met Spanjaarden. We gaan weer voor tapas en nemen gazpacho - die in een stoer glas geserveerd wordt -, heerlijke kroketjes met blauwe kaas en noten, een pincho (broodje) met tortilla en een salade van enorme tomaten. Het glas bier komt met crunchy chipjes. De sfeer is hier heel goed.

gourmet experience

Donderdag 09:00 Ontbijtje

Omdat we een appartementje gehuurd hebben, ontbijten we lekker 'thuis'. De bakker op de hoek heeft veel soorten stokbrood, ook soorten met olijven en ui en daarnaast een aantal soorten croissants, waaronder eentje gevuld met dulce de leche. Yum! Maar vanwege de fijne bakker op de hoek, in dit artikel dus geen ontbijttips.

gazpacho yerba

Donderdag 13:00 Mercado San Michel

Mercado San Michel is een best bekende foodhall in Madrid in de buurt van Plaza Mayor, mij wij vinden er helemaal niks aan. Veel te druk, te veel toeristen en bijna niks veggie. Hier gaan we vlug weer weg.

Donderdag 13:30 Yuerbabuena

Yuerbabuena is een vriendelijk, vegetarisch restaurantje dat centraal is gelegen. Je kunt hier voor iets meer dan 10 euro een "menu del dia" van drie gangen met een drankje krijgen. Per gang heb je dan ook nog keuze. Wij kiezen gazpacho vooraf en daarna een gerecht met gebakken tofu en heel veel soorten gegrilde groenten. Het is lekker, maar heel veel. De aardige ober is ontsteld als we zeggen dat we vol zitten en geen toetje meer willen. Vlug haalt hij het tweede drankje dat we namen van de rekening.

Donderdag 19.00 Mercado San Anton
Na een uitgebreide siësta lopen we aan het begin van de avond naar de gezellige uitgaanswijk Chueca. We hebben nog geen honger, maar Mercado San Anton heeft een groot dakterras. Hier drinken we buiten nog een uurtje een drankje, terwijl om ons heen Spanjaarden relaxt bijkomen van hun werkdag. Het restaurant op dit dakterras heeft ook vegetarisch eten, maar wij dalen een verdieping naar beneden naar de foodhall. Hier is voor ieder wat wils: tapas, Griekse specialiteiten maar ook Aziatisch. We eten heerlijke, gerimpelde aardappeltjes met twee sauzen uit de Canarische eilanden, fantastische olijven, weer een tomatensalade van gigantische tomaten en nog een keertje gazpacho. Het is leuk te zien dat die overal anders smaakt.

mercada san anton

oven

Vrijdag 14.00 uur La Biotika
Zaterdag lopen we tijdens het wandelen gewoon tegen het vegetarische en macrobiotische restaurant La Biotika op. Hier werken heel lieve mensen die de Spaanse kaart voor ons vertalen. Het is overigens niet de eerste keer deze trip dat we zomaar tegen een veggie restaurantje aanlopen. We nemen een "menu del dia" met gazpacho, salade, gebakken tofu met aardappelsalade en aubergine en een bakje fruit (maar er is ook taart). Hoewel de kaart en het eten best alternatief zijn, zitten er heel veel 'gewone' Spanjaarden lekker te eten in de zaak.

Vrijdag 20.00 uur Oven

We hebben even geen zin in Spaans eten en gaan Italiaans eten bij mozzarellabar, pizzeria en pastazaak Oven op Calle Fuencarral. De pappardelle met aubergine is erg lekker.

Zaterdag 14.00 uur Artemisa Huertas-Cortes

Artemisa is een best bekend vegetarisch restaurant in Madrid, en dan zijn er ook nog twee: deze in de wijk Huertas en eentje bij Gran Via. artemisaOp de Engelse kaart staat het "menu del dia" niet (op de Spaanse wel) maar er staat wel een groente-paella op en die wil ik graag proberen. Lekker. De serveerster overtuigt ons dat we echt van de tiramisu moeten proeven. Daar heeft ze gelijk in, we vinden hem goddelijk en hij was op voor ik een foto kon maken.


Zaterdag 20.00 uur Nog een keertje Mercado San Anton

Onder andere vanwege de lekkere olijven, bezoeken we op zaterdagavond gewoon nog een keertje Mercado San Anton, waar we weer - net als de eerste avond - allerlei tapas eten. De tortilla hier blijkt ook heel goed.

Zondag 14.00 uur Pain Quotidien

Pain Quotidien is een hele fijne, internationale keten. Ze geven altijd goed aan wat vegetarisch en veganistisch is, en je kunt er voor ontbijt, lunch en een licht diner terecht. We willen niet hongerig het vliegtuig in gaan, dus we lunchen met een geitenkaassalade met meloen en lekker brood en we besluiten ons Madridavontuur met een laatste kom gazpacho. Conclusie: je kunt goed vegetarisch eten in Madrid.

painquotidien

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Vegetariër verdwaald in Knokke
Tijdens de Nederlandse volledige lockdown werd niet enkel Antwerpen overspoeld door winkelende en...
Vurig vega in Luik
Goed bereikbaar vanuit Vlaanderen en Nederland, wordt Luik meer en meer de bestemming voor een...
Antwerpse eetplekken voor Nick Cave
Het was in Antwerpen wereldnieuws dat Nick Cave een frietje had gestoken en een...
Vega en Carmiggelt in de Veluwezoom
De twee eerste begrippen in de titel hebben weinig met elkaar te maken, want de ooit alombekende...
Wandeling door Molenbeek
Molenbeek, officieel Sint-Jans-Molenbeek, is een gemeente die deel uitmaakt van het Brussels...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter