Open menu

Bourgondische leven in Maastricht. Wie in Maastricht loopt, struikelt over de eettentjes, maar voor vegetariërs is het toch nog even zoeken. Vegatopia zet enkele leuke eetgelegenheden op een rijtje.

In 24 uur Maastricht met overnachting kwamen we terecht op verschillende leuke plekken!

Tijdens een warme stadswandeling liepen we tegen de Chocolate Company aan; een goed idee voor een korte stop. Hier kun je onder andere chocolade ijs met verse munt en choco-ijs met chilipeper eten. Wij hadden daarnaast ook nog vanille bourbon en nougat.
Eigenlijk hoort een wandeling door deze stad met regelmaat onderbroken te worden door een bierstop. Met verschillende brouwerijen in de buurt (Gulpener, Brand) en het bierland bij uitstek om de hoek, kun je op elk terrasje fijne biertjes van de tap krijgen.

Bier en biefstuk met friet
Als je van al dat wandelen en drinken honger hebt gekregen, dan kun je terecht in één van de vele Maastrichtse restaurantjes.
Wil je de kans op een gebakken camembert met cranberrysaus minimaliseren, dan kun je als veggie beter niet een willekeurig restaurant binnenlopen! Veel eetgelegenheden lijken niet zo dol te zijn op innovatie en hebben nog steeds als lokkertje toch wel de biefstuk met friet.
Bezoekers van de Vegatopia Forums waren enthousiast over Roxy's (Kruisherengang 4), waar je op aanvraag zeer goed vegetarisch kunt eten en De Cuyp (Tongersestraat 30).

Wij kozen voor Il Giardino, een fijne Italiaan op het Onze Lieve Vrouwenplein. Ze hebben er ontzettend lekkere pizza's en ook de tiramisu is een absolute aanrader.

De ochtend van dag 2 kwamen we bij Simply Bread, een hip tentje waar je kunt ontbijten en lunchen, maar ook broodjes mee kunt nemen. Wij aten een bruine sandwich met kaas en huisgemaakte farmersalade.

Voor meer tips voor eetgelegenheden in Maastricht zie Vegatopia's Restaurantgids.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama