Open menu

tunes thbWe aten bij Tunes in Amsterdam. Een nieuw, sjiek restaurant in Amsterdam, waar ze op de kaart veel aandacht voor vegetarisch eten hebben. Dat wilden we uitproberen.

Let op: dit restaurant is inmiddels gesloten.

Tunes is gevestigd in het Conservatoriumhotel, in dit gebouw zat vroeger het Amsterdamse conservatorium. Het is een wat sjieke gelegenheid, met veel personeel in uniform en valet parking voor mensen die met de auto komen, maar wij rijden gewoon met onze stadsfietsen over de oprit en parkeren die pal naast de portier.

Naast restaurant Tunes zit een hotelbar, met een indrukwekend drankmenu met cocktails en verschillende gintonics. Maar wij willen meteen aan tafel. Dat kan ook. Er zijn twee achtgangenmenu’s, waarvan er één geheel vegetarisch is. En er is een viergangenmenu. Per gang in dat viergangenmenu kan men steeds uit aantal gerechten kiezen en één gerecht per gang is altijd vegetarisch. Maar uitruilen met een gerecht uit het vegetarische achtgangenmenu kan vast ook, want ze doen hier niet zo moeilijk.

Als ons glas champagne verschijnt, komen er ook zoete noten, lekkere olijven en iets niet-vegetarisch op tafel, maar niet onze hele tafel eet vegetarisch dus dat geeft niet. De prettige bediening neemt de bestelling, we nemen het viergangenmenu en een wijnarrangement met halve glazen wijn, vlot op. De hele avond zullen ze het tempo er goed in hebben, behalve tussen het hoofdgerecht en het nagerecht, wanneer er een welkome pauze tussen de gerechten is.

Tunes amuse

De amuse bestaat uit drie soorten biet, een bijpassende sorbet en zalige crème van meikaas. Inmiddels staat er ook lekker brood op tafel, met boter en olijfolie (we krijgen keuze uit milde of pittige olijfolie).

tunes voor

Door naar het voorgerecht: burrata (een superzachte mozzarella), met diverse bereidingen van tomaat, waaronder een soort gazpachosorbet, die een onuitwisbare indruk achterlaat.

tunes tussen

Het tussengerecht is een 'cappuccino': een romig soepje met artisjok. Geinig is dat de kok er Amsterdams witbier in heeft verwerkt. Over de cappuccino is hele pure cacao gestrooid en die smaakt wonderwel heel goed bij de romige soep en de aardse artisjok.

tunes hoofd2

Het hoofdgerecht, een risotto, komt met een onaangekondigde gefrituurde courgettebloem. Lekker! De risotto bestaat voor een groot deel niet uit rijst, maar uit heel fijn gesneden gele en groene courgette. Origineel, hoewel het een wat groot gerecht is. De kleine salade die er op een apart bordje bij komt, is overbodig.

tunes na

Tot slot een mousse van advocaat met geklopt eiwit en een aardbeiensalade met granaatappelpitten en een lekker potje thee. Het wijnarrangement bestond uit lekkere, maar niet heel bijzondere, witte wijnen uit voornamelijk de nieuwe wereld. Onze halve glazen waren steeds fors, op de hoeveelheid beknibbelen ze hier niet.

Aanrader?
Zeker. Het menu kostte 69 euro. Dat is een fors bedrag, maar je krijgt er lekker eten voor en het vegetarische eten is goed op de kaart vertegenwoordigd. Misschien niet het aller-origineelste eten dat er bestaat, maar wat er op tafel komt is goed en de bediening is rustig en prettig, wat zeker niet overal zo is.

 

Let op: dit restaurant is inmiddels gesloten.

Tunes restaurant
Van Baerlestraat 27 Amsterdam
http://www.conservatoriumhotel.com

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Tip de Restaurantgids

Heb je een leuk restaurant ontdekt dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten.

Nieuw in de Restaurantgids

Utrecht - Heimat
dinsdag, 16 april 2024

 informele groentegastronomie - €€€

Amsterdam - Kailash Parbat
dinsdag, 02 april 2024

 authentiek, vegetarisch Indiaas  - € tot €€

Utrecht - Feu
zondag, 17 maart 2024

Bierpairing met groenten - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama