vegapopup thbSinds begin oktober is op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam het Vega Pop-up restaurant gevestigd. Volgens de eigen website wil het restaurant het gebrek aan goede, maar vooral moderne, vegetarische en veganistische restaurants tegemoet komen, door tijdelijke Pop-up restaurants door geheel Nederland met kwalitatief hoog, moderne en bovendien zeer smaakvolle gerechten en wijnen te bieden. Maar maken ze die belofte ook waar?

Op 30 oktober testten wij het Vega Pop-up restaurant. Na lovende artikelen in diverse kranten waren we toch wel nieuwsgierig geworden.

In het begin was de bediening wat klungelig, maar dit werd gelukkig snel en professioneel opgepakt door de –zo later bleek- chef-kok van het restaurant, Friedjof Kempenaar. Kempenaar, overigens zelf geen vegetariër, legde vlot uit wat de mogelijkheden waren. We konden à la carte eten, of kiezen voor een verrassingsmenu van een aantal gangen naar keuze. We kozen voor het laatste: een 5-gangen verrassingsmenu, met een bijpassend wijnarrangement. Een fijne, geruststellende gedachte, dat alle geserveerde wijnen biologisch én veganistisch zijn.

vegapopup1

De rest van de avond verliep soepel en de afzonderlijke gerechten volgden elkaar in een prettig tempo op. Als start kregen we een lepelamuse van wortel gegaard in een oosterse bouillon, met een lekker soja-achtig sausje en Thaise basilicum erop.

Het voorgerecht bestond uit een soort parelgort met gesnipperde granny smith en kerrie. Erbij schijfjes gedroogde appel, gerolde plakjes zoetzure komkommer, pittige avocadomousse en kokosmousse. Een fijne smaakcombinatie die we zelf niet zo snel zouden bedenken. De fruitige, witte wijn die erbij werd geserveerd had een vleugje appelgeur, maar viel in het niet bij de pittige smaak van het eten.

Het volgende gerecht was een heldere tomatenbouillon met kleine bes-tomaatjes, doperwtenschuim en toast. Hierbij werd een heerlijke rosé geserveerd die heel goed bij de tomatensmaak paste. Het tweede tussengerecht was een loempia met rooktofu. Vrij klassiek, met bijzonder smaakvolle bloemkool op verschillende wijze bereid als bijgerecht.

Het hoofdgerecht bestond uit een paddestoelenéclair met mousse van topinamboer (aardpeer). De wijn die hierbij werd geserveerd was een lekkere, rode wijn met aardse smaken. Topcombinatie. Ook het dessert was lekker en origineel: rood fruit met daarop kokoscrème.

Wat ons betreft heeft het restaurant zijn belofte zeer zeker waargemaakt. Originele gerechten, die er ook nog eens mooi uitzagen en prima smaakten.

Kosten
Voor het vijfgangenverrassingsmenu, inclusief een wijnarrangement, betaalden wij 168 euro. Het vijfgangenverrassingsmenu kost €47,50 per persoon. De overige prijzen, menu's en het a la carte menu vind je hier.

Eigenlijk zou het restaurant maar tot 31 oktober op deze locatie blijven, maar wegens succes is het met een maand verlengd: je kunt nog tot 30 november terecht bij het Vega Pop-up restaurant. Reserveren kun je via vegapopup.com.
De foto's bij dit artikel komen van de site van Vegapopup.

vegapopup2


Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Tip de Restaurantgids

Heb je een leuk restaurant ontdekt dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten.

Nieuw in de Restaurantgids

Brussel - The Judgy Vegan
zaterdag 08 januari 2022

catering plantaardig eetcafé   

Brussel - Green House
dinsdag 21 december 2021

 Plantaardig, raw food 

Weert (Bornem) - Groenendijk
woensdag 15 december 2021

 streekrestaurant met veganistische kaart   

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter