worst thbIn Amsterdam zit een wijncafé/restaurant dat zich Worst wijncafé noemt. Niks voor vegetariërs zou je denken, zo met die worst. Maar dat heb je mis! De mensen achter Worst zijn namelijk dol op groente en vegetarische gerechten. Redacteuren Kelly en Tertia aten er een hapje.

We worden warm ontvangen en het restaurant is gezellig ingericht als soort Spaans café, met veel hoge bar-achtige tafels. Je hebt niet veel ruimte aan tafel en voor je benen, maar je zit er wel leuk. Wij nemen plaats aan de bar die pal aan de keuken grenst. Zo kijken we de koks en obers gemoedelijk op hun vingers. Niemand kijkt raar op dat we volledig vegetarisch bestellen.

Op de menukaart spreken de auberginesalade met lokale feta en een gratin van aardappel, prei en fontinakaas ons erg aan. De auberginesalade is zalig aangemaakt met heerlijke azijn. De gratin komt loeiheet op tafel en is naast verwarmend ook enorm romig. De linzencassoulet, met voor de winter superzoete tomaatjes, valt bij Tertia goed in de smaak, terwijl Kelly de dip van avocado bruine bonen goed waardeert. Die wordt geserveerd met lekker brood dat de bediening als het op is aanvult en cornichons, van die kleine augurkjes.
De zaak stroomt intussen vol en de bediening blijft aardig en voorkomend. De keuken is goed op stoom. Je ruikt in de zaal wel dat hier niet louter vegetarisch wordt gekookt.

Inmiddels zitten ook wij bomvol, dus we besluiten geen dessert meer te nemen. De thee blijkt van Betjeman en Barton te zijn, een heerlijk merk. We rekenen af en betalen ongeveer 35 euro per persoon. Misschien niet het allergoedkoopste restaurant, maar lekker was het wel, en je krijgt echt waar voor je geld. Dus we komen hier terug. Het kan hier ook op een gewone dinsdagavond flink druk zijn, dus reserveren is aanbevolen.

Worst Wijncafé

Barentszstraat 11
Amsterdam

worst dip

worst auberginesalade 1

worst gratin

worst cassoulet 1

Vind op Vegatopia

Tip de Restaurantgids

Heb je een leuk restaurant ontdekt dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten.

Nieuw in de Restaurantgids

Meppel - Sukade
woensdag 29 juli 2020

genieten van het interieur, exterieur en de gerechten

Den Haag - Ethica
donderdag 23 juli 2020

 Hip en duurzaam   

Groningen - BlaBla
maandag 13 juli 2020

kleine gerechtjes of 3 gangen menu

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

koffiemetkarakter

maxima kitchen equipment

kerstpakkettenidee

horecarama

dekbeddiscounter

vegatopia maxaro keukens