Vexican256Festivaleten is gelukkig niet meer zo eenzijdig als vroeger. De laatste jaren heeft er een verandering plaatsgevonden door de opkomst van de foodtrucks. Het aanbod is uitgebreid en de algemene kwaliteit is verbeterd. Ook kun je steeds meer foodtrucks met een volledig vegetarisch aanbod vinden. Een van hen is de kleine rode caravan van The Vexican. Op basis van de naam kan je het aanbod eigenlijk al voorspellen: ze bieden Mexicaanse gerechten aan maar dan in een vegetarische versie. Op aanvraag maken ze het ook veganistisch.

Verhalen over de The Vexican zag ik al een tijdje voorbij komen op allerhande sociale media. Iedereen leek laaiend enthousiast. Mexicaans eten is populair, maar het vegetarisch aanbod is niet altijd even origineel. Daarom kwam de The Vexican voor vele bloggers als een geschenk uit de hemel. Het was dan ook leuk om hen te zien tijdens het Food Truck Festival in Brussel.

Hun aanbod is gebaseerd op de Mexicaanse keuken en varieert naargelang de locatie. Het is niet echt goedkoop maar de prijzen zijn aanvaardbaar voor een foodtruck. Zelf nam ik een quesadilla met zoete aardappel. Deze werd vers klaargemaakt en geserveerd met guacamole en een paar tortillachipjes. De combinatie van zoete aardappel en quesadilla was lekker en origineel. Vergeleken met de kraampjes ernaast was het er ook vrij druk. Het concept sloeg duidelijk aan.

Een vaste locatie heeft The Vexican niet. Je vindt hen op diverse evenementen, vooral in Vlaanderen. Om precies te weten waar ze staan, kijk je het best op hun Facebookpagina. Daarnaast kun je hen ook inhuren voor privéfeestjes. Algemene informatie en de menu's vind je op de website van The Vexican.

 

Vexcantruck

Vexicanmenu

Vexicanquesadilla

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Tip de Restaurantgids

Heb je een leuk restaurant ontdekt dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten.

Nieuw in de Restaurantgids

Zutphen - Sesam
woensdag 04 maart 2020

 Piepklein en superleuk   

Alkmaar - Uit India
dinsdag 03 maart 2020

Authentiek Indiaas    

Den Haag - Vegane glorie
zaterdag 29 februari 2020

 plantaardig en eigentijds

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens