Open menu

plantaardige keuken in luxe-hotel - €€ - €€€€

Sterrenchef Bart De Pooter kreeg de twee restaurants van het monumentale, luxueuze Sapphire hotel onder zijn hoede. Hij koos radicaal voor een plantaardige, duurzame seizoenkeuken, wat dit hotel uniek maakt. PLANTn is de bistro voor ontbijt, brunch, lunch of diner. Als gerechten zijn er bijvoorbeeld ratatouille, risotto met artisjok, burgers en als specialiteit hartige, plantaardige pannenkoeken. Hier kun je dus minder uitgebreid eten dan in het fine dining-restaurant WILDn. Daar geniet je van gastronomische hoogstandjes in een menu van vijf of zes gangen. Uiteraard kun je ook als niet-hotelgast gaan genieten van het prachtige interieur en van de verfijnde keuken. De rode Michelin gaf in 2023 een groene ster voor duurzaamheid aan WILDn.

Adres

Lange Nieuwstraat 20 - 24  
Tel: 03 201 03 70  
Openingstijden:PLANTn : zo t/m do van 7 tot 23 uur, vr en za van 7 tot 0 uur, WILDn: di tot za van 12 tot 13.30 uur en van 18 tot 21 uur, zo en ma gesloten 
Website: https://sapphirehouseantwerp.com/en/plant-based-restaurant

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Tip de Restaurantgids

Heb je een leuk restaurant ontdekt dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten.

Nieuw in de Restaurantgids - België

Wortegem-Petegem - Vege-ta-ble
zondag, 11 februari 2024

 vegetarische fine dining in wellness-hotel  - €€€

Antwerpen - Hart
vrijdag, 26 januari 2024

plantaardig brunch- en diner-restaurant - €€ 

Leuven - Pepas
vrijdag, 12 januari 2024

 veganistische snackbar - €

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama