Open menu

thumbsupVeggie Food & Cocktails - €€€€

Reeds in 2008 heeft het visionaire culinaire paar, Nicolas Decloedt en Caroline Baerten, het concept botanical gastronomy opgericht. Na al die jaren van pionierswerk, werd humus x hortense recent bekroond met de Groene Michelinster, de hoogste prestatie wereldwijd voor een duurzaam restaurant, en tot "Best Vegan Restaurant of the World". In het gastronomische restaurant zijn de plantaardige gerechten geïnspireerd door de 24 micro-seizoenen uit de biologische tuinen. Caroline Baerten verrijkt het degustatiemenu met natuurlijke wijnen en huisgemaakte zero-waste cocktails of niet-alcoholische botanische dranken. In 2023 kreeg het als eerste plantaardig restaurant in België een rode Michelin-ster. Voor de gids van 2024 door Gault&Millau hooggewaardeerd met 16 op 20 punten.

Adres

Vergniesstraat, 2 (Elsene)
Tel: 0479 54 44 87
Openingstijden: lunch:do, vr en za van 12 tot 14 uur, degustatiediner: van wo tot za van 17.30 tot 20.30 uur en van 20.30 tot 22 uur (twee services), zo, ma en di gesloten
Website:  https://humushortense.be/

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Tip de Restaurantgids

Heb je een leuk restaurant ontdekt dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten.

Nieuw in de Restaurantgids - België

Brussel - Pois Chiche
maandag, 29 april 2024

  Midden-Oosterse duurzame foodbar - € tot €€

Antwerpen - Folia
zaterdag, 09 maart 2024

 plantaardige fine dining - €€€

Wortegem-Petegem - Vege-ta-ble
zondag, 11 februari 2024

 vegetarische fine dining in wellness-hotel  - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama