Open menu

Toen je je keuken liet plaatsen, zag hij er de eerste periode vast en zeker fantastisch uit. Je hebt staan juichen bij de hoeveelheid opbergruimte, en genoten van de goed georganiseerde, keurige opgeruimde keuken die dat opleverde. Maar zeg eens eerlijk. Hoe staat het er nu mee? Is je keuken nog steeds zo netjes en opgeruimd, of hebben zich in de loop der jaren toch weer allerlei spullen verzameld waar je eigenlijk niet echt een plek voor hebt?

Koop niet meer dan je kwijt kunt

Staat je keuken al bommetjevol, dan heb je niet heel veel aan deze tip. Is het echter nog niet zo ver, en heb je net een nieuwe keuken laten plaatsen bijvoorbeeld, en sta je nog te juichen door alle ruimte die deze je biedt, dan wordt dit een heel belangrijke: koop nooit meer dan je kwijt kunt.

Zeker als je keuken lekker ruim is, en nog volop opslagruimte heeft, is het verleidelijk om van alles aan te schaffen. Eindelijk heb je er de ruimte voor! Je kunt er echter zeker van zijn, dat deze ruimte zich in de komende periode vanzelf gaat vullen. Voor je het weet staat ieder kastje weer propvol, en hebben zich ook op je werkblad allerlei spullen verzameld. Iets kritischer zijn met je aankopen kan je helpen om dit te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld dat je voorraadkast gevuld is, maar niet zodanig dat je niet eens meer weet wat erin staat. Hamsteren is niet nodig, je doet iedere week waarschijnlijk meerdere keren boodschappen, dus je hoeft niet alles dat houdbaar is op voorraad te houden. Kijk ook kritisch naar zaken als serviesgoed. Zeker mokken en glazen lijken zich in de loop der jaren te vermenigvuldigen. Koop of krijg je een nieuwe, gooi dan een oude weg. Zo voorkom je dat je kastjes uit hun voegen barsten.

Nog meer zaken waar je op moet letten? Zeker. Ook de hoeveelheid apparaten die je in huis haalt moet wel bij je keuken passen. Een blender, en een keukenmachine, en een waterkoker, en een grill, en een grote koffiemachine… Heb je een kleine keuken, dan past dat simpelweg niet allemaal op een goede manier in je keuken. Wees dus kritisch en maak keuzes.

Zorg dat alles bij elkaar past

Een andere manier om je keuken in ieder geval optisch gezien minder rommelig te maken, is door een bepaalde stijl te kiezen in de aankleding. Zeker bij zaken die op je werkblad staan, geldt dat als zij mooi bij elkaar passen, het geheel al snel minder rommelig oogt dan wanneer er van alles en nog wat staat.

Heb je bijvoorbeeld zo’n mooie KitchenAid keukenmachine, dan kan dat echt een aanwinst zijn voor je keuken. Zet je er vervolgens allerlei andere apparaten in verschillende kleuren en vormen naast, dan is dat effect snel verdwenen. Kies in dat geval liever voor een KitchenAid waterkoker en andere apparaten van hetzelfde merk. Deze passen goed bij elkaar, en zijn een aanwinst voor je keuken. Het geheel zal er een stuk minder rommelig door ogen.

Dit is een door de Bijenkorf gesponsord artikel. Meer weten over adverteren op Vegatopia? Kijk dan hier.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama