Open menu

shakebekerHet zomerseizoen is begonnen, dus we trekken er massaal op uit. Lekker een eind fietsen, een fikse wandeling maken of een leuke stedentrip: als we niet allemaal dezelfde hotspots opzoeken, kan het gewoon weer. Ook als corona eindelijk voorbij is, zoeken we graag juist de rustigere, onbekendere plekken op. En dan is het handig en lekker om zelf eten en drinken mee te nemen.

Mijn man doet aan intermittent fasting en ontbijt daarom vaak pas als we al onderweg zijn. Al lang van tevoren muesli met yoghurt mengen is geen goed idee en allemaal verschillende bakjes meenemen is een gedoe. Een muesli-beker, waarin je in de deksel de muesli gescheiden van de yoghurt kunt bewaren is dan een uitkomst. Maar tenzij je toevallig op het juiste moment tegen een muesli-beker aanloopt, is de kans klein dat je er bewust eentje koopt.

En toch staat er bij ons een muesli-beker in de kast, met dank aan mijn werkgever, die ze als aardigheidje – met logo uiteraard – heeft uitgedeeld. Het leuke is dat als je dan zo’n beker hebt, dat die dan ook echt wordt gebruikt.

mueslibeker

Ikzelf ontbijt liever meteen na het opstaan, en dan liefst ook met lekker stevig brood met pitten en een korst. Wel drink ik de hele dag door – niet omdat het moet, maar omdat ik me er goed bij voel. En daar heeft mijn werkgever gelukkig ook aan gedacht: ik ben erg blij met de grote waterfles die ik al een paar jaar geleden heb gekregen

Shakes en smoothies zijn niet zo aan mij besteed, dus de shakebeker viel minder in de smaak. En dat is jammer, want mijn werkgever wil juist met dit soort geschenkjes een duurzaam alternatief voor wegwerpbekers aanbieden – en dat schiet zijn doel voorbij als ze niet worden gebruikt. Ik heb mijn beker gelukkig aan een vriend door kunnen geven, die veel buiten sport.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met PromoXL. Meer weten over adverteren op Vegatopia? Kijk dan hier.

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama