Open menu

tiramisuIs er een beter dessert om je gasten te verwennen dan een overheerlijke tiramisu met verse koffie in? Tiramisu is zowat het populairste dessert dat je kent, maar het is niet eenvoudig om te maken. Zeker niet als je het een goede textuur wilt geven. Graag geef ik je mijn gouden tip mee om ervoor te zorgen dat je tiramisu een stevige textuur heeft en geen koude pap is.

Om tiramisu te maken heb je een aantal basisingrediënten nodig:

  • eieren
  • kristalsuiker of alternatieve zoetstoffen
  • mascarpone
  • lange vingers
  • cacaopoeder
  • amaretto
  • sterke koffie
  • heerlijke dessertwijn om bij je tiramisu te serveren.

Amaretto is mijn persoonlijke favoriet om als drank in mijn tiramisu te verwerken. Dit is een heel zoete drank, dus het hangt af van wat jij persoonlijk het liefste hebt. Ook rum, cognac, advocaat of limoncello kan je toevoegen aan je tiramisu voor een minder zoete smaak.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een paar heel populaire varianten te maken op de tiramisu op Italiaanse wijze. Zo kan je speculaas of frambozen toevoegen aan je tiramisu. Super lekkere varianten die je zeker en vast eens moet uitgetest hebben!

Het klaarmaken van tiramisu is niet iets dat je één, twee, drie doet. Het vraagt meer tijd dan andere desserts, maar het resultaat mag er wel zijn. Het beste is dat je start met het klaarmaken van je sterke koffie zodat deze al kan afkoelen, hier kan je bijvoorbeeld Lavazza koffiebonen voor gebruiken.

Ik kies altijd voor een espressokoffie in mijn tiramisu omdat bij deze de koffiesmaak heel geconcentreerd is. Dit is wat je achteraf nodig hebt om een stevige tiramisu te maken. De fout die heel veel mensen maken is om de lange vingers te lang te laten weken in de koffie en de amaretto. Het is meer dan logisch dat als je iets lang laat weken, de tiramisu te papperig wordt en zo mis je de verschillende texturen.

Tot slot neem je er een grote schaal bij waar je de tiramisu in maakt en laat afkoelen. Start met de bodem te bedekken met lange vingers en maak zo laag per laag tot aan de top van de kom. Is je tiramisu klaar? Laat het dan minstens drie uur, maar liefst een hele nacht, opharden in de koelkast.

Is je tiramisu klaar om opgediend te worden?

Bestrooi je tiramisu met cacaopoeder als de perfecte finishing touch. Als gouden tip geven we je mee om je tiramisu te serveren met een overheerlijke dessertwijn. Een match made in heaven!

tiramisu

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Koffiemarkt.be. Meer weten over adverteren op Vegatopia? Kijk dan hier.

the Kitchenary

horecarama