Open menu

gasten feestje thbHet is je verjaardag, je bent pas gaan samenwonen of je hebt een nieuwe job. Elke reden is goed voor een feestje. Maar wat serveer je je gasten om te eten? Maak je een driegangenmaaltijd of houd je het bij een tapasavond? Veel hangt ook af van hoeveel gasten je verwacht. Wij geven je enkele tips voor lekkere gerechtjes, zonder dat je veel van het feest moet missen.

Eenvoudige hapjesavond

Wil je niet de hele avond in de keuken staan, dan kan je wat hapjes op tafel toveren. Ga voor een combinatie van enerzijds hapjes uit de winkel, zoals chips, kaasjes, salami’s, groentedips en ovenhapjes en anderzijds hapjes die je zelf klaarmaakt. Die zelfgemaakte hapjes zijn bijvoorbeeld lepelhapjes, wraps met Philadelphia, kerstomaat en rucola, een rodebietencocktail in een glaasje of een plukbrood met kaas. Ook hier kan je voor een combinatie van koude en warme hapjes gaan. Op het internet vind je eindeloos veel inspiratie om zelf warme en koude hapjes te bereiden. Daarnaast kan je ook zelf voor de drank zorgen. Flans een lekkere cocktail in elkaar en voorzie een mocktail, een alcoholvrije variant op je cocktail, voor wie geen alcohol drinkt. Maak je tafel extra mooi door bijzondere kookaccessoires te gebruiken, zoals goudkleurig bestek en opvallende servetten.

gouden bestek

Maak er een thema-avond van

Het voordeel is dat een hapjesavond perfect te managen valt als je veel volk verwacht. Je kan heel wat lekkers op tafel zetten, maar toch moet je niet de hele avond in je kookpotten staan roeren. De tijd die je in de keuken besteedt, is beperkt. Je hoeft enkel wat warme hapjes in de oven te steken - en er op tijd uithalen - en de andere hapjes kan je op voorhand maken, waardoor je ze enkel nog moet serveren. Daarnaast kan je je hapjesavond in een bepaald thema gieten. Waan je je graag in Spanje, maak dan enkele typische Spaanse tapas zoals patatas bravas, pan con tomate, croquetas de queso en noem maar op. Daarbij serveer je uiteraard een lekker zelfgemaakte sangria.

Heerlijk driegangenmenu

Verwacht je niet zo veel volk? Dan kan je je toeleggen op een heerlijk driegangenmenu. Dat hoeft niet gecompliceerd te zijn. Een eenvoudig, maar smaakvol voorgerecht, hoofdgerecht en dessert volstaat om je gasten te plezieren. Afhankelijk van de keramische pannen die je in huis hebt, kan je je menu een niveau hoger tillen. Hoe meer pannen je hebt, hoe meer bijgerechtjes je kan maken. Als voorgerecht serveer je in de winter een lekker soepje, zoals champignon- of pompoensoep. Je kan dat eenvoudig houden of er nog wat extra feestelijke toppings aan toevoegen zoals croutons of grissinistokjes. Voor het hoofdgerecht kies je bijvoorbeeld een vegetarische lasagne met aubergine. Je gasten zullen er van smullen! Tot slot kies je voor het dessert best een klassieker, zoals tiramisu of crème brûlée. Daar scoor je immers altijd mee. Smakelijk eten!

keramische pan

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Action. Meer weten over adverteren op Vegatopia? Kijk dan hier.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama