Open menu

koffie krant thbNiets heerlijker dan thuis te komen in je eigen huis of tuin en te genieten van de rust en de stilte. Met een goed boek of leuk tijdschrift en wat lekkers, kun je zo even bekomen van de drukke werkdag. En aangezien genieten helemaal past bij een vegan lifestyle, geven we je graag enkele tips.

Smaakbommetjes

Of je nu houdt van een heerlijke kop koffie of een lekkere rustgevende theesessie, beide zijn vegan. Geen paniek dus om dagelijks te blijven genieten van je kopje koffie of thee. De illy koffiebonen zijn een ideale metgezel om koffie te zetten met een sterk en kwalitatief karakter. Meestal koop je de gemalen koffie maar het proces om zelf koffiebonen te malen is fascinerend. Je geniet volop van de heerlijke aroma’s die vrijkomen. Alleen al daarvoor zou je een kopje verse koffie zetten! Kunnen genieten van de koffieplant in al zijn facetten, van een donkere branding tot cafeïnevrij, is het summum voor koffieliefhebbers. Kies jouw favoriete variant en ga voor een heerlijk ontspannen moment.

illy koffiebonen

Vegan melkschuim

Hou je van lekker melkschuim maar wil je de dierlijke variant uiteraard vermijden? Kies dan voor plantaardige melk in verschillende soorten. Je kan vandaag perfect genieten van een heerlijke latte macchiato zonder te zondigen tegen de regels van een vegan lifestyle.

Maak eerst een heerlijke kop met je favoriete koffiepads om al een romige koffie te bereiden. Voeg er haver-, amandel-, kokosmelk of jouw favoriete mengeling aan toe. Met zo’n heerlijk alternatief voor melk creëer je een persoonlijke smaak voor jouw ultieme koffiemoment. Wil je gewoon melk in je koffie, dan is sojamelk een waardige, plantaardige melkvervanger. Qua samenstelling lijkt deze het meest op koemelk en ook de lage caloriewaarde en rijke bron van eiwitten en calcium, zijn mooi meegenomen. Vandaag kun je ook kiezen voor koffiepads die 100 % plantbased zijn. Ontdek ook hier zeker de mogelijkheden dankzij een uitgebreid aanbod.

haver

Bij de koffie

Ben je fan van wat lekkers voor bij de koffie? Aan vegan zoetigheden geen gebrek! Of je nu kiest voor een vegan aardbeientaart of plantaardige muffins. Kijk zeker eens online rond om lekkere recepten te vinden zonder eieren, melk of boter. Hoe gaat dat dan precies in zijn werk, kun je denken. Door plantaardige margarine of appelmoes te gebruiken in plaats van de alom gekende ‘goede boter’. Een lekker nagerecht maken waarvoor je gelatine nodig hebt? Geen probleem want dan kies je gewoon voor agar agar. Lees wel altijd goed de ingrediënten op de verpakking zodat je zeker bent dat er ook geen dierlijke hulpmiddelen worden gebruikt om het eindproduct te maken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Koffiemarkt.be. Meer weten over adverteren op Vegatopia? Kijk dan hier.

 

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama