Open menu

koffie ontbijt thbHoera, de zomer is daar! Dat is dé tijd van het jaar om heerlijk (in eigen tuin) te brunchen. Of het nu met je huisgenoten of met de hele familie is, het is altijd genieten. Heb jij binnenkort een brunch gepland, maar weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Hier vind je enkele tips!

Voorbereiding

Heb je een grote groep uitgenodigd? Dan bereid je de dag voordien best al het een en ander voor. Zo zit je de volgende ochtend niet met onnodige stress en moet je ook niet in de vroege uurtjes beginnen koken. Is het zelfs dan nogal veel werk voor jou alleen? Aarzel dan niet om je beste vriend(in) uit te nodigen om je een handje te helpen. Ze zeggen niet voor niets: Teamwork makes the dream work.

Drank

Hét kenmerk van een goede brunch? Een breed aanbod aan lekkere drankjes. Uiteraard moet er heerlijke koffie zijn. Met een Sage koffiemachine maak je de beste espresso’s en waan je je zo in Italië. Heb je in de zomer liever een latte of een iced coffee?  Met de moderne high-tech koffiemachines kan je zelf heerlijke speciale koffies maken. Ook versgeperst sinaasappelsap of een zelfgemaakte mimosa zijn overheerlijk. 

koffie espresso

Variatie

Van heerlijke pistolets tot zelfgemaakte guacamole met zalm. Bij een goede brunch krijg je haast keuzestress van alle heerlijke gerechtjes en zoete gebakjes. Het voordeel aan een brunch is dat alles kan en alles mag. Zowel zoete als hartige hapjes zullen ongetwijfeld in de smaak vallen. Voorzie in elk geval voldoende voor je gasten, want een brunch is zowel ontbijt als lunch.

Gezellige decoratie

Om de brunch bij je thuis helemaal af te maken, is het een leuk idee om je tuin of woonkamer zo goed mogelijk in te kleden met gezellige decoratie. Kleurrijke lichtjes, een mooi tafelkleed met bijpassende servetten, een bloemetje, je beste Villeroy & Boch bestek… Nog niet alles in huis? Bij Dille en Kamille vind je ongetwijfeld wat je zoekt!

Op verplaatsing

Heb je weinig tijd of zin om alles zelf te maken? Dan kan je je vrienden ook gewoon uitnodigen op je favoriete brunchplekje. Op die manier geniet je zelf ongetwijfeld nog het meest! Ben je nog op zoek naar inspiratie voor nieuwe adresjes? Blackbird in Brugge, Ona in Gent en Maurice Bar in Antwerpen zijn grote aanraders. Overvloedige keuze, overheerlijke smaken én een gezellige setting. Geniet er in elk geval van!

koffie ontbijt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Bijenkorf. Meer weten over adverteren op Vegatopia? Kijk dan hier.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama