Specials

Helaas, helaas, helaas... Weer zijn het die verduivelde Portugezen die ons uit een groot toernooi knallen. En wat een rot-wedstrijd was het. Maar desondanks blijven wij nog even culinaire inspiratie opdoen op het WK en kijken we de komende weken naar de keukens van landen die nog in de race zijn. Allereerst: Engeland.

Vrijdag is al weer de laatste meting in de Obesitas Kliniek maar mijn lichaam lijkt een soort evenwicht te hebben bereikt. Ik val niet meer af maar ik kom ook niet aan. Dat laatste zou ook onrechtvaardig zijn, want ik heb deze week nog wel mijn best gedaan.

Waar kun je als student goedkoop uit eten? Wij vroegen wat rond en verzamelden een hoop tips voor Nijmegen, Amsterdam, Utrecht, Leiden en Delft.

Op vrijdag lekker friet eten! Daar hebben wij op Vegatopia wel oren naar. Maar wat eet je eigenlijk bij de friet? Het diepvriesschap in de supermarkt biedt een boel vegetarische producten, maar soms willen we iets bijzonders. Daarom de komende weken op vrijdag een bijzonder recept om bij de friet te serveren. Deze week: vegetarische nasischijven.

De eerste week van januari staat bij Koken & Zo in het teken van het 'Fatima Bakkeren'. Vandaag: Mexicaanse groenten, met rijst en sinaasappelsalsa.

Vegetariërs zijn healthfreaks? De redactie van Koken & Zo maakt korte metten met dit vooroordeel en introduceert elke laatste zondag van de maand de Zondige Zondag, even chillen met ongezonde, maar o zo lekkere hapjes. Deze maand: Bourgondisch beesten

Vegatopia doet dit jaar opnieuw mee aan De Week van de Smaak. Wij vroegen ons af: als je een ambachtelijk gemaakt streekproduct blind proeft, proef je dan écht dat het ambachtelijk is? Vandaag voor de laatste keer met aandacht voor olijfolie en olijven.

Er kan er maar een de winnaar zijn: in de VS won Obama, maar helaas moest zijn Loco Moco het afleggen tegen McCains Chili-Polenta-Ovenschotel in onze verkiezing. De ovenschotel had maar liefst 4 kiesmannen meer en won dus met een 'landslide'.

 

Het vegetarische zeven-dagendieet is opgebouwd uit drie principes:

  • neem dagelijks een ontbijt dat niet meer dan 200 calorieën bevat.
  • kies een lunch die niet meer dan 300 calorieën bevat en een diner met niet meer dan 450 calorieën (suggesties vind je in de dagmenus in deze special).
  • tenslotte kun je elke dag een snack nemen.

In deze inleiding vind je meer informatie over het dieet. In de rest van deze special vind je ideeën voor ontbijt en snacks, zeven dagmenus en een handig boodschappenlijstje.

WK_voetbalEn dan is het alweer bijna voorbij. Vier weken geleden waren we nog tevreden geweest met een plaats in de kwartfinale, maar nu staan we in die grote finale en kunnen onze jongens wereldgeschiedenis schrijven! De Spanjaarden verslinden we met gazpacho, Robben en co. roemen we met oranjebovensoep.

 

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens