kerstmenus 2016Als de Sint het land heeft verlaten, volgt meteen een zo mogelijk nóg groter feest: de lancering van de Vegatopia kerstmenu's. Ook dit jaar hebben we weer vier mooie, thematische menu's weten te verzinnen, die we vandaag met gepaste trots presenteren.

'Onze' Joke Boon, die dit jaar, het internationale jaar van de peulvrucht, het bekroonde kookboek Bonen! heeft gepubliceerd, heeft voor ons een prachtig bonenmenu gemaakt, met als dessert een gevuld appeltje met bonenspijs, abrikozen en vanillevla.

Hedwig heeft een lekker elegant kerstmenu gecreëerd, waarbij je bijna alles van tevoren kunt maken. Met bijzondere combinaties als feta-roomballetjes met pistachenootjes en rodekoolsoep met appelbolletjes maak je beslist een goede sier.

Vegatopia draait voor 100% op vrijwilligers. Met het 'vrienden van Vegatopia'-menu brengen we een kleine hommage aan iedereen die zich voor Vegatopia inzet en ingezet heeft, met mooie recepten van de persoonlijke blogs van onze huidige en vroegere (gast-)redacteuren.

Met 'Southern Soul Food' heeft Sven zich in de keuken van de zuidelijke Verenigde Staten gestort, die is ontstaan uit de smeltkroes van de verschillende culturen die hier samenkomen. Met onder andere hush puppies, three sisters soup, cajun pilaf en pecan pie.

Kortom, we maken het je weer lastig dit jaar! Veel te veel menu's en recepten om uit te kiezen. En tot overmaat van ramp hebben we ook nog ons uitgebreide kerstarchief, met alle menu's die sinds 1999 zijn verschenen. Wil je eens niet koken met Kerst? Wij hebben een kleine maar fijne selectie restaurants in Nederland en België waar je lekker vegetarisch kunt eten.

jokes bonenmenu klein lekker elegant klein vrienden van vegatopia klein soul food klein

Vind op Vegatopia

Versterking gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

kookworkshop

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Vaak gelezen

Karin Luiten: over vegaburgers en 365 dagen koken zonder pakjes en zakjes
Vorige week testte Karin Luiten, ook bekend als Koken met Karin, vegaburgers voor het...
September 2017: lelijk eten is lekker en water is voor honden
We kunnen binnenkort genieten van lekker fruitige roze chocolade. Leerlingen van een Tilburgse...
Oktober 2017: schnitzelgate, hondenbrokken en ingedikt water
De NVWA maakt gratis reclame voor de Vegetarische Slager. Vleesvervangers worden steeds beter....
Februari 2018: chips voor vrouwen, vegan hot dogs, en vreetvloggers
Doritos komt met speciale chips voor vrouwen: het zakje past zelfs in een handtas. Bij IKEA kun je...
November 2017: dagen zonder vlees, Jezus in een worstenbroodje en een nudistenrestaurant
In België groeit het aantal vegetariërs gestaag, mede dankzij acties als 'Donderdag...

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo