Open menu

Dit keer spotten we de truffel-olijfolie Al Tartufo van Liquido d'Oro

Wat is het? Een zeer goede extra vergine olijfolie die verder op smaak is gebracht met echte zwarte herfsttruffels. Voor de kenners: de gebruikte olijven zijn de coratina en de ogliarola. Liquido d'Oro, wat 'het vloeibare goud' betekent in het Italiaans, is overigens een Nederlands bedrijf.

Is 't iets? Ja! Wat een heerlijke olie! De truffelsmaak is precies goed. Niet te overheersend, zoals je vaak hebt bij oliën met van aardolie gemaakt truffelaroma. De olijfolie zelf heeft een frisse smaak.

Ik gebruikte de al tartufo op verschillende manieren: vermengd met wat roomboter op lijnzaad-pittencrackers, bij een Filipijns stoofpotje met aardappel, wortels en champignons, bij wat pasta en bij roerei. Allemaal heerlijk!

Kost 't? €13,95 voor 250 ml

Waar gespot? Op de website van Liquido d'Oro

Door wie? Machteld

Beoordeling

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar


Meer gespot!

Machteld, forummoderator & culiredactie, verslaafd aan Tony Chocolonely's chocolade met karamel en zeezout

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama