Open menu

Dit keer spotten we Chilipeper olijfolie van Liquido d’Oro

Wat? Dat een goede olijfolie echt iets kan toevoegen aan gerecht is natuurlijk geen geheim. Bij Liquido d’Oro gaan ze nog een stapje verder en produceren ze biologische olijfolie in veel verschillende smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van olijfolie met citroen of truffel (de Gespot van de truffel-olijfolie vind je hier)? Voor elk gerecht hebben ze de juiste olijfolie.

Is dat? Nieuw in het assortiment is de olijfolie met chilipepers 'Al Peperoncino', volgens de fles prima geschikt om je pasta of pizza mee 'te spicen'. En inderdaad, dat is precies wat deze olie doet. Als je net als ik een liefhebber bent van pittig, dan zit je met deze olijfolie helemaal goed. Een klein beetje door de pasta en je gewone tomatensaus verandert in een 'arrabiata'. Ook in de soep doet deze olijfolie het erg goed, het is fijn dat je met deze olie zelf kunt bepalen hoe pittig je je gerecht maakt.

Naast de variant met chilipepers mochten we ook de olijfolie met basilicum proberen. Deze is uiteraard een stuk milder van smaak, waardoor je de olijfolie zelf nog goed kunt proeven. Ook deze olijfolie is erg lekker en doet het goed met wat vers brood en over een salade.

Je kunt wel proeven dat dit goede olijfolie is, en daarom niet spotgoedkoop. Het lijkt mij een mooi cadeautje om jezelf (of een ander) mee te verwennen. Door de intense smaak heb je er niet veel van nodig.

Kost 't? De 'Al Peperoncino' olijfolie is te koop via de webshop, een flesje van 250ml kost €13,95 (+verzendkosten), maar wij kregen een proefverpakking toegestuurd voor deze rubriek.

Waar gespot? Bij Liquido d’Oro,

Door wie? Jessi

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar


Meer Gespot!

Jessi, gastredacteur, schrijft en schrijft ook voor haar blog Bakken zonder Beesten.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama