Open menu

Vivera Plantaardige zalmfilet

Dit keer spotten we Vivera Plantaardige zalmfilet

Wat? Plantaardige zalmfilet van Vivera.

Is dat? Een visvervanger op basis van tarwe-eiwit, die er uitziet als een stukje zalm. Met toegevoegde lijnzaadolie voor de omega-3 vetzuren, B12 en ijzer.

Op de een of andere manier ben ik een beetje sceptisch over visvervangers. Het is erg moeilijk om de textuur (die zacht, vettig, maar toch stevig is) en de smaak (sterk naar de zee en algen) na te bootsen. Als iemand die altijd erg van vis heeft gehouden, was ik wel erg benieuwd wat Vivera voor "namaakzalm" gemaakt had.

Zo uit de verpakking zien ze er niet veelbelovend uit, erg slap en een vochtig. Maar als je de filets in de pan bakt, komt er een mooi bruin korstje op. En zowaar, het smaakt ook nog naar zalm! De textuur komt goed in de buurt en zonder extra kruiden zijn ze al prima op smaak. Je kan ze na het bakken ook in stukjes snijden en bijvoorbeeld door de pasta of een salade doen.

Mijn vriend is een echte vishater en die vond de filets net te vissig, wat in dit geval juist een aanbeveling is. Van mij mocht de smaak nóg iets sterker, maar die is op zich prima.

Kost 't? Afhankelijk van de winkel, tussen €3,29 en €3,49 per 200 gram.

Waar gespot? Bij de Albert Heijn, ook in andere supermarkten verkrijgbaar.

Door wie? Meta

Beoordeling:

Wat zeggen die sterren?

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar

Meta, culiredactie. Wij vinden dat ze rockt terwijl ze kookt.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama