altBonen mogen meer aandacht krijgen... vinden de bedenkers van de Bonenestafette. In een onbezonnen moment riepen we 'wij doen mee' en nu gaan we twee dagen lang drie gangen bonen eten. En als het even kan ook nog de tussendoortjes. En pas dán kom je er achter, die bonen, die zijn eigenlijk best afwisselend ja.

Ik ontbijt met een lekker recept dat redacteur Jannika bedacht: een omeletje met doperwtenpuree. De vorige avond heb ik doperwten beetgaar gekookt en in de keukenmachine fijngemalen. Daarna roerde ik er een paar eetlepels crème fraiche, zout, peper en een beetje kervel door. De mousse ging in de koelkast. Ik maak van twee eieren een snelle omelet. Uit de pan verdeel ik de doperwtenmousse erover. Het geheel eet ik op met twee lekkere bruine boterhammen.

In mijn achterhoofd heeft al de hele tijd gespookt dat er eigenlijk ook tussendoortjes met bonen dienen te worden gegeten. Nu ben ik toch al niet zo happig op tussendoortjes, maar dan ook nog met bonen? Gelukkig suggereert een Vegatopia-forumbezoeker dat koffie toch ook gemaakt wordt van bonen: koffiebonen. HA. Ik drink twee kopjes koffie deze morgen en vind dat ik dan voor de ochtend genoeg bonen binnen heb gekregen.

Lunch! Nu er nog heerlijke sperziebonen zijn is dat niet moeilijk. Ik maak een lekkere salade van kort gekookte sperziebonen en snijbonen. Daar meng ik verse borlottibonen door, die ik 25 minuten kookte. Ik maak een dressing van een klein geraspt peertje, citroensap, olijfolie en tijm en meng dat door de lauwe salade. Dan gaat er nog een beetje harde schapenkaas over. Lekker en ook nog drie keer bonen in één gerecht.

's Avonds eet ik een lekkere Mexicaanse kidneybonenschotel. Het recept vind je hier. Ik maak er Eelco's salsa en guacamole bij. Best vullend allemaal, dus geen avondsnack meer.

Dit dagje bonen ging best goed. Morgen dag twee!

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Uit eten in 2020: kibbeh en kombucha
Voorspellen is een beetje trendwatchen, want weinig valt zomaar uit de lucht. En meestal word je...
Culinaire vertroosting in Italië
In Boccaccio's Decamerone zijn drie mannen en zeven vrouwen op de vlucht voor de pest in het...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens