Open menu

Nu de Dutch Aeropress Championship eraan komt (19 maart in Amsterdam), bereiken ons signalen dat vele nietsvermoedende koffieliefhebbers alweer het slachtoffer geworden zijn van deze eenvoudige koffiemaker. Wij kunnen het dan ook niet vaak genoeg benadrukken: schaf er nooit een aan. Er zijn zeker negen redenen waarom je daar vreselijke spijt van gaat krijgen.

  1. Zaterdag 19 maart vindt in de de Coffee Company-vestiging aan het Oosterdok in Amsterdam de Dutch Aeropress Championship plaats. Wedstrijden houden ze met dat ding! Dat zegt toch wel genoeg? Je gaat toch ook niet met een Formule 1-wagen de stad in om de zaterdagse boodschappen te doen? Nou dan.
  2. Ken je de werpring Aerobie? Is van dezelfde uitvinder: Alan Adler (77). Denkt die ouwe baas soms dat-ie overal verstand van heeft?
  3. Voor je het weet, haal je door zo'n Aeropress je neus op voor gewone koffie. En dat is een probleem,  want... eh... Dat is een probleem.
  4. Je kunt er maar een of twee koppen koffie tegelijk mee maken. Dat is zó niet-chill als elke dag je zeven koffiedrinkende broers en vier cafeïneverslaafde zussen op visite komen.
  5. Hij is van plastic godbetert! Je moet er met een hamer op slaan om er een barst in te krijgen.
  6. Je hebt er ronde papieren filtertjes voor nodig. Die verkoopt de Albert Heijn niet. En wij hebben thuis geen internet om ze te bestellen voor een paar dubbeltjes.
  7. We hebben al een stofzuiger die eruitziet als een larger-than-life butplug en ook nog een koffieapparaat dat doet denken aan een klysma is gewoon te veel voor onze zieke geest.
  8. Mannen met baarden, zwarte brillen en geblokte overhemden gebruiken zo'n ding. We zijn toch geen hipster of wat?
  9. Als je 'm op z'n kop zet, is-ie ook te gebruiken. Beter zelfs, zeggen koffienerds.  Dat is niet alleen verdacht, het is ronduit onprettig als je elke keer voor het blok gezet wordt om te kiezen voor traditioneel of omgekeerd. Dilemma's, problemen, keuzes; het leven zit er al vol genoeg mee.

Wees gewaarschuwd: het is maar een kleine stap van de Aeropress naar tattoos. En de zeilringen in je oren volgen dan vanzelf. Foto: Niall Kennedy via Flickr.

Nog niet overtuigd van het gevaar van de Aeropress? Dan moet je het ook zelf maar weten! Koop voor ons part zo'n ding (€39,85 bij Bol.com) en pluk wat van de verzamelde recepten op Mister Macchiato's Facebook-pagina. Maar zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!


Meer koffie volgens Jan!

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

the Kitchenary

horecarama