Open menu

Zomer: buiten drinken, buiten eten, buiten koken..? Dure tijdschriften proberen ons wijs te maken dat we in de zomer van 2007 niet zonder een tuin-keuken van 5000 euro kunnen. Heb je net zoals wij alleen een klein balkon en heb je geen 5000 euro rondslingeren? Vegatopia zet kleine spulletjes op een rij waarmee je kunt koken op je balkon!

Bij zomer hoort een barbecue. Zeker met deze geinige plantenbak barbecue wordt een barbecue organiseren op je balkon een eitje. Dat je prima vegetarisch kunt barbecueën hebben we vorige zomer al eens opgeschreven.

Pakketjes tomaat/mozzarella, gevulde pitabroodjes, portabella's en een flesje rose erbij: niets staat je dus in de weg deze zomer wat vaker te barbecueën.

Op zoek naar fleurige details voor je balkon? De Hema verkoopt voor rond een tientje deze emmer-barbecue. Makkelijk en hij zorgt voor weinig rommel. Tuinwinkels verkopen hem vaak ook.


Klein behuisd? Prima te betalen is deze koffer-barbecue. Makkelijk op te klappen en in een hoek te zetten, maar bij de eerste zomerstralen haal je hem zo weer te voorschijn. Als je in een flat woont, wel handig om even je bovenburen te waarschuwen, of je nodigt ze gewoon uit voor een lekkere veggie barbecue.

Genoeg van barbecue of geen zin in groot vuur op je balkon? Zet een simpel theelicht of rechaud op je balkontafel en serveer een lekker pittige Indiase, Mexicaanse of Japanse fondue. Goed voor zwoele zomeravonden.

Zorg ook voor eetbare planten op je balkon. Kerstomaten, aardbeien, potten basilicum (veel water nodig), munt en rode pepertjes zijn erg lekker. De bloemen van Oost-indische kers en viooltjes fleuren elke salade op.

Veel geld nodig om van je balkon een relaxte eet-plek te maken? Wij dachten van niet!

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama