Open menu

vegetarisch_weekmenuWe hebben weer voor de hele komende week lekkere recepten voor je geselecteerd. Met kousenband, tempeh, trappistenbier en vijgen.

Maandag

We beginnen de week met een lekker Surinaams gerecht: kerrieaardappels met ei. Eet er kousenband bij (of als je dat niet kunt vinden: sperziebonen) en witte rijst. Neem de helft van een gewone portie rijst. Het klinkt misschien dubbelop om én aardappels én rijst te eten, maar het kan echt allebei, en in het kerrieaardappel-gerecht gaan niet zo erg veel aardappels.

Dinsdag

De maiskolven zijn niet zo lang meer in het seizoen. Dus eten we die vandaag samen met Annemiekes saladewraps met avocado en quorn. Laat uit dat recept de mais weg.

quorn_wraps

Woensdag

Een Midden-Oosters geïnspireerd recept: gebakken couscous van Miranda. Roer er ook een klein blikje kikkererwten door. Je hoeft er dan geen falafel of halloumi bij te serveren (zoals in het recept wordt gesuggereerd).

gebakken_couscous

Donderdag

Vegetarische spaghetti carbonara bestaat heus ook. Deze maken we vandaag dus (maak de gewone versie, niet de variant met paddenstoelen). Eet er een salade van kerstomaatjes met basilicum bij.

Vrijdag

Vandaag staat Svens tempeh met trappistenbier, champignons en Luikse stroop op het menu. Eet er aardappelpuree en witlofsalade bij.

Zaterdag

We hadden ze twee weken terug al een keer in ons weekmenu, maar cantharellen zijn nog altijd in het seizoen. We maken er deze week polenta met paddenstoelensaus mee.

Zondag

Vandaag maken we zelf pizza met vijgen en geitenkaas. Eet er een groene salade bij.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama