posteleinpestoDe populaire Hollandse zomergroenten laten we voor de verandering een weekje links liggen. Niet schrikken, de minder alledaagse groenten in deze recepten vind je ook gewoon in de supermarkt, bij de groenteman of in je eigen moestuin. De pasta geven we smaak met postelein, de risotto met radicchio en de frittata met raapstelen. Voor de maaltijdsalades kiezen we paksoi, rammenas en koolrabi. En we maken fantastische snijbietrolletjes.

Maandag

Pasta is altijd een fijn en makkelijk maandagrecept. Met de keukenmachine maal je er in een handomdraai posteleinpesto met avocado bij. Niet zo’n fan van postelein? Dan gebruik je de traditionele basilicum en noten. Bewaar een beetje pesto voor woensdag.

Dinsdag

Voor Aziatische dinsdag hebben we de Thaise noedelsalade van Odette geselecteerd. Pittig en toch koel, met paksoi, komkommer en rode peper. Variëren is ook hier geen punt: broccoli en mango smaken er ook prima bij.

Woensdag

Het lunchgerecht van Miranda is een uitstekende maaltijdsalade voor ’s avonds. Koolrabi, veldsla en cottage cheese vormen de basis voor deze pastasalade, waar ook die eetlepel pesto van maandag in gaat.

Donderdag

Op Hollandse donderdag serveren we een omelet gevuld met raapstelen en een tomatensalade. De frambozen zijn rijp en daar bakken we een heerlijke taart mee voor het dessert.

frambozentaart

Vrijdag

In de maaltijdsalade van vandaag doen we speltkorrels, zeekraal en rammenas. Te gewaagd? Een bosje radijs is net zo lekker. Met dadels, feta, tomaat en paprika wordt dit een heel bijzonder gerecht.

Zaterdag

Radicchio heeft een pittige, prettig bittere smaak. Voor deze risotto heb je dan ook genoeg aan één stronkje. Gebruik je 'gewone' witlof, neem er dan twee.

Zondag

We lenen een recept uit het Buurtsuperkookboek, waar je een bos snijbiet voor nodig hebt. Liefst met grote bladeren, want daarvan maak je mooie rolletjes met bulgur en ricotta.

snijbietrolletjes met ricotta buurtsuperkookboek foto joke boon

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter