Open menu

snertburgerEen week lang vegavarianten van bekende traditionele vleesgerechten. Met extra veel stevige winterkost, want de meteorologische winter staat voor de deur. We geven Oudhollandse hete bliksem, Limburgs zoervleisj en Engelse shepherd’s pie een veggie make-over. Naast een bijzondere burger, een stoofpotje en caesarsalade hebben we ook nog twee speciale sintideeën.

Maandag

Hete bliksem is een Oudhollands gerecht met aardappels, appels en – bij Tertia – kaas en spinazie.

Dinsdag

Uit Puur & vegetarisch maken we dit zoetige stoofpotje met kikkererwten en wortel.

Woensdag

Het is Woensdag Gehaktdag Voor Sinterklaas!
Dus makkers, staakt uw wild geraas,
En kiest een van de hartige letters uit dit palet,
Dat Machteld zo prachtig op een rij heeft gezet.

VegatopiaWorstSinterklaasM

Donderdag

Bijna elk eetcafé in Maastricht heeft zoervleisj met frieten en mayonaise op de kaart. Op Hollandse donderdag eten we Emma’s vegetarische variant met linzen van dit regionale gerecht.

Vrijdag

Kun je niet kiezen tussen erwtensoep en een vegaburger? Voor die gevallen bedacht Sven de prachtige ‘snertburger’, die we ons laten smaken op vrijdag snackdag.

Zaterdag

We blijven nog even bij de creativiteit van Sven en maken zijn vegavariant van de shepherd’s pie. Met kidneybonen en veel kaas, net zoals David Bowie ’m op het menu had.

Zondag

Na alle zware kost sluiten we af met een lichte veggie caesarsalade. En omdat het ook zoete zondag is en we misschien al sinterklaas vieren, bakken we als extraatje Jannika's marsepeinmuffins.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

the Kitchenary

horecarama