Open menu

tertia kooktIn de eerste week van januari eten we de lekkerste, beste en populairste gerechten van Tertia! Na langer dan een decennium de spil van bijna alle Vegatopia-activiteiten te zijn geweest, wil ze graag meer tijd voor andere leuke, nieuwe dingen hebben. Ze stopt er dus mee, maar laat wel een welhaast ontelbare hoeveelheid recepten na. Van Tertia hebben we onder andere geleerd dat je niet naar bed mag zonder voldoende groente te hebben gegeten: in geval van uiterste nood kun je eventueel ook een blikje doperwten uitlepelen. Dat is deze week zeker niet nodig: elke dag een recept dat op het forum een "5 op de schaal van Selly" zou krijgen.

Maandag

Op maandag eten we graag lekker makkelijk. Bij Jol staat deze pastinaaksoep met mosterd regelmatig op tafel. De pittige mosterd vult precies goed aan wat de zoete pastinaak een beetje mist. Erbij eten we lekker donker brood en toe een mandarijntje, da's ook heel Tertiaans.

Dinsdag

Op dinsdag currydag eten we een Pad Thai. Tertia bezoekt graag Thaise restaurants in Amsterdam, maar ook thuis draait ze in een mum van tijd een lekker pittig gerecht in elkaar. Dit recept is meer dan 10.000 keer bekeken en dus zeker de moeite waard. Lekker met een (Thaise) wortelsalade.

padthai

Woensdag

In het midden van de week hebben we behoefte aan comfort food. Tertia's Spaanse tortilla valt zeker in deze categorie. Lekker multi-culti serveren we er een salade van gele bieten (rode mogen ook) bij.

spaansetortilla

Donderdag

Tertia houdt van de exotische keuken, maar ook van de eenvoudige Hollandse, of eigenlijk Eindhovense hap. Spinazie met ei behoort volgens ons tot haar lievelingsgerechten, een simpel gerecht, maar dan natuurlijk wel met verse spinazie. Lekker met gekookte of gebakken aardappelen en een vegaburger. Eelco is trouwens ook een liefhebber van spinazie.

Vrijdag

Machteld tipt de Japanse kom. Tertia is een liefhebster van Japan en bezoekt dat land vrijwel ieder jaar. Deze lekkere kom is 'Japanserig' gevuld met onder andere sushirijst, avocado, nori en aubergine. Een fijn gerecht om het weekend mee te beginnen.

japansekom

Zaterdag

Vandaag eten we lekker uitgebreid. Tertia's Libanees mezze-diner is heerlijk en leuk om te maken. Met pide uit het boek Veggiestan, halloumi met munt, tomaatjes met kwartelei, hummus, taboulleh-salade, ingemaakte groente en zoet toe.

hummus tertia

Zondag

Op de zoete zondag is het dessert het belangrijkste deel van de maaltijd. In dit jaargetijde zijn dat stoofperen. Omdat Tertia's recept niet al te zoet is, kun je ze ook prima tijdens de hoofdmaaltijd eten, bijvoorbeeld een andijviestamppot.

Tertia, bedankt voor je geweldige recepten, voor het werk achter de schermen, voor het bij elkaar houden en coördineren van het Vegatopia-team, en voor heel veel meer. We zullen je missen, maar we gaan uiteraard door. Niemand is helemaal onmisbaar en dat is een geruststellende gedachte. Veel plezier en succes bij je nieuwe uitdagingen!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama