Open menu

pasta met aardappelenDeze week maken we verwarmende gerechten voor de koude dagen zoals spruitjesstamppot en hartige clafoutis. Daarnaast eten we ook pittige tempeh en leren we hoe we in geen tijd lekkere tortilla's kunnen klaarmaken.

Maandag

De week beginnen we met een eenvoudig eenpansgerecht: Portugese bonensoep met zwartoogbonen. Met een stuk brood en eventueel wat kaas erbij heb je een volledige maaltijd.

Dinsdag

Vandaag gaan we voor de verrassende combinatie met Judiths spaghetti met aardappels en sperziebonen.

Woensdag

In het midden van de week mag er wat meer pit op tafel komen. We eten Miranda's pittige tempeh uit de oven met daarbij rijst, gestoofde taugé met blokjes rode paprika en eventueel wat pindasaus.

Donderdag

Vandaag eten we eenvoudige winterkost: spruitjesstamppot met kaaskroketten. Vergeet de mosterd niet op tafel te zetten.

Vrijdag

Op vrijdag willen we geen uren in de keuken staan. Eelco legt je uit hoe je heerlijke tortilla's maakt in een handomdraai. Erbij serveren we een chili hawaii of ook gewoon een makkelijke chili. Op tafel komen ook wat restjes ijsbergsla, kerstomaatjes, geraspte kaas, zure room, jalapeñopepertjes en tabasco, zodat je elke tortilla je eigen draai kunt geven.

Zaterdag

Hartige taart is een leuk gerecht voor een gezellige zaterdagavond. Daarom maken we een hartige clafoutis met groenten.

Zondag

Verse schorseneren vind je nu gemakkelijk in de betere supermarkt of op de boerenmarkt. Je kunt natuurlijk ook voor diepvries gaan. Hiermee maken we een heuse aardappellasagne. Lekker met een salade.

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama