Open menu

PaneerSpinazieSjabloonWe zijn weer vertrokken voor een nieuwe week vol lekkere gerechten. We maken gevarieerde en haalbare recepten en serveren zowel aardappels, pasta als rijst. De week begint met een hele simpele spaghetti en eindigt met een uitgebreid diner dat ook nog eens in ieders budget past. 

Maandag

De week beginnen zoals gewoonlijk met een eenvoudig recept. Vandaag koken we een simpele spaghetti zonder pakjes volgens een recept afkomstig uit Ellens studententijd. 

Dinsdag

Vandaag bakken we kastanjechampignons en oesterzammen in wat olijfolie in de pan. Hierbij voegen we een flinke teen fijngehakte knoflook. Op het einde kruiden we de paddestoelen af met zwarte peper en zout. Verder maken we een snelle salade van grof geraspte winterpeen, grof geraspte rauwe rode biet, witte bonen en een balsamicovinaigrette. Bij dit alles serveren we een ouderwetse aardappelpuree.

Woensdag

Zelf vegaburgers maken is eenvoudig en leuk.Daarom maken we Judiths recept voor Oosterse burgers. Hierbij serveren we rijst, broccoli en eventueel wat satésaus.

Donderdag

We hebben zin in de lasagne met prei van Tertia. Helaas hebben we geen wortels meer in huis. We vervangen ze daarom door een klein blikje maïs en een half blik kidneybonen.

Vrijdag

Deze pad-thairolletjes van Thug Kitchen zijn geweldig voor bij de vrijdagse borrel. Maar je kan ze ook zonder schuldgevoel eten als een maaltijd, als je daar zin in hebt.

Zaterdag

Vandaag eten we Indiaas uit eigen keuken met dit zelfgemaakt naanbrood met spinazie en paneer.

Zondag

Vandaag krijgen we vrienden op bezoek. We willen iets moois op tafel zetten, maar liefst wel budgetvriendelijk. Daarom maken we knoflooksoep en rozemarijn-rösti met gevulde savooiekool. Als dessert serveren we karamelvla van een goed merk die we afwerken met pure chocoladehagel.

tofuburgers

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama