Open menu

mitrailletteVan een snelle Brusselse snack tot een compleet Chinees-Indisch restaurant bij je thuis: we hebben weer volop culinaire uitdagingen in het menu voor komende week. Probeer de frittata met artisjokken en de curry met quinoa en kaas. Draai balletjes van erwten, bloem en munt. Of houd het wat simpeler met de preirisotto met hazelnoten.

Maandag

Een makkelijk recept voor de maandag, maar naar het hoofdingrediënt van de artisjokkenfrittata moet je misschien wel even op zoek.

Dinsdag

Op dinsdag currydag maken we... curry. Dit keer alleen geen Aziatische, want deze quinoa-curry met kaas komt uit Peru.

Guiso de quinuax

Woensdag

Op woensdag gehaktdag draaien wij ballen van erwten, munt en bloem. Het recept komt uit Veggie burgers balletjes en broodbeleg. Jol probeerde ze uit en at ze in een pita-broodje met paprikasaus.

Donderdag

De groente van Hollandse donderdag is deze week prei, waar we een heerlijke risotto met hazelnoten mee maken.

Vrijdag

Als vrijdagavondsnack maken we het Brusselse broodje waar Sven verslingerd aan raakte: de mitraillette. Op het stokbroodje gaan een vegetarische burger, friet en salade. En ketchup en mayonaise natuurlijk.

Zaterdag

We creëren op feestelijke zaterdag thuis een compleet Chinees-Indisch restaurant, met het fantastische menu van Machteld. Na de tomatensoep volgen tjap tjoy en babi pangang.

Zondag

Na het uitgebreide menu van gisteren doen we het vandaag rustig aan. Als vieruurtje hebben we wel trek in vegan boekweitblini's met gojibessen en appel.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama