Open menu

weekmenu 20170318De Italiaanse keuken is een verrukkelijke inspiratiebron voor veel van onze redacteuren. Kwamen we in de jaren ’70 niet verder dan elleboogjesmacaroni en pizza, tegenwoordig weten we allemaal wat risotto en gnocchi zijn. Deze week maken we een lekker gevarieerde keus uit onze Italiaanse recepten. Met klassiekers in een eigentijds jasje en ook wat minder voor de hand liggende ingrediënten.

Maandag

We beginnen de week met een stevige maaltijdsoep met kikkererwten en farro. Kun je dit typisch Italiaanse graan niet vinden, dan geeft Jolanda je een aantal alternatieven.

Kikkererwtenfarrosoep Joke

Dinsdag

Natuurlijk maken we ook een keer zelf pasta. Met dit stappenplan creëer je zelf de heerlijkste pompoenravioli.

pompoenravioli

Woensdag

Van wat vroeger in Italië armeluisvoedsel was, bakken wij een prachtige taart: polenta met kaas en olijven.

polentametolijven

Donderdag

Naast pasta mag risotto natuurlijk niet ontbreken in deze Italiaanse week. Met allebei kun je eindeloos vegetarische combinaties maken. Marleen koos voor geroosterde rode bieten, blauwe kaas en walnoten.

RisottoRodeBietMarleen

Vrijdag

Snacken lukt ook prima in de Italiaanse keuken. Voor deze vrijdagavond frituren we mozzarellabolletjes en serveren daar artisjokkentapenade bij.

mozza1

Zaterdag

Gnocchi worden vaak gemaakt van aardappels. In dit recept voegt Natascha daar pastinaak aan toe en schenkt ze er een paddenstoelensaus overheen.

Zondag

Vanavond maken we indruk met pasta met geflambeerde grappa, Parmezaan en eventueel truffel. Jannika legt uit hoe je dat thuis gewoon in een Tefalpan kunt doen.

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama