Sobanoedels met spitskool en tofu

De lente is op het hoogtepunt. Dat vieren we met alle groenten die nu in de winkel komen of die we alleen de komende weken nog vers kunnen krijgen. Asperges dus (maar dan groene), raapsteeltjes, rabarber, postelein, meikaas en meer.

Maandag

Dubbel lente in dit stamppotje: raapsteeltjes en verse doperwtjes. De stamppot bakken maakt volgens Jolanda het verschil tussen gewoon lekker en ontzettend lekker.

Dinsdag

De spitskool komt langzamerhand ook weer van eigen bodem. Op deze dinsdag currydag verwerken we ’m in een gerecht met gebakken sobanoedels en tofu.

Woensdag

Tijd voor een frisse salade. En ook een peperige, met meikaas en maanzaad-citroendressing.

salade meikaas

Donderdag

Winterpostelein past in een stamppot, zomerpostelein combineren we liever met pasta. We voegen geroosterde paprika, prei en walnoten toe.

Vrijdag

Rabarber associëren we vaak met zoet, maar je kunt er ook hartige gerechten mee maken. Machteld zette alle mogelijkheden op een rij.

Zaterdag

Niet alleen de witte, maar ook de groene asperges komen nu vers van het land. Heel apart in deze kroketjes met blauwe kaas.

Zondag

De groente van vandaag, snijbiet, doen we in het ontbijt, samen met paddenstoelen en gepocheerd ei. ’s Middags hebben we dan alle tijd om siroop te maken van vlierbloesem en acaciabloemen.

SnijbietOntbijt

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter