Open menu

kleurigesaladeDeze week presenteren we jullie een nieuwe weekmenu. We bereiden eenvoudige maaltijden, vooral met producten van eigen bodem hoewel we de week een beetje exotisch beginnen met avocado en feta. Deze week sluiten we feestelijk af met groene asperges met citroensabayon. 

Maandag

Zoals gebruikelijk beginnen we de week met een simpel gerecht. Om de zware eerste werkdag te verteren maken we vandaag kleurrijke salade met onder andere avocado en feta.

Dinsdag

Op menu vandaag staan kipstuckjes van de Vegetarische Slager, gestoomde broccoli en gekookte aardappels. Dit brengen helemaal op smaak met zelfgemaakte vegetarische jus.

Woensdag

Weer of geen weer, we hebben nood aan een barbecue-gevoel. Daarom grillen we wat vegaburgers en serveren ze met een simpele selleriesalade en een stuk stokbrood met kruidenboter.

Donderdag

Aardappelpuree hoeft niet saai te zijn. Daarom voegen we er vandaag gestoomde ertwjes en vers geraspte wortel bij. Hierbij serveren we bloemkool en een flinke lik mosterd.

Vrijdag

Iets hartigs dat je kan eten bij de borrel en kan delen met anderen. Dit hartig monkey bread met pesto en olijven is hier ideaal voor. 

Zaterdag

Op zaterdagmorgen doen we onze wekelijkse boodschappen. Wanneer we terug thuis zijn maken we een lekkere sandwich met de verse groenten die we net gekocht hebben.

Zondag

We zijn nog steeds in volle aspergeseizoen. Daarom maken we vandaag een feestelijk diner met groene asperges met citroensabayon. Hierbij serveren we aardappelkroketten. 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama