lunchfrittata thbDeze week maken we een weekmenu dat afgestemd is op het lenteweer: verse groenten vormen de hoofdmoot van de gerechten. Anderszijds zijn de gerechten ook nog niet te licht omdat de 30 graden nog vaak erg ver weg is. We maken onder andere maaltijden klaar die geïnspireerd zijn op de Japanse, Mexicaanse en de Italiaanse keuken. Op zaterdag nodigen we familie of vrienden uit voor een barbecue-avond. Toch spelen we op veilig en zorgen we ervoor de het gerecht ook gewoon in de oven klaargemaakt kan worden.

Maandag

De week beginnen we met een gemakkelijke en snelle Japanse maaltijd met tofu, shiitake en veel groenten. Het heeft dus geen zin om sushi te laten bezorgen, want dat duurt even lang.

Dinsdag

Vandaag eten we een eenvoudige frittata. Daarbij serveren we roggebrood en een salade van verse spinazie, komkommer, gele paprika en kerstomaatjes.

Woensdag

Mexicaans eten te vet en te zwaar? Tertia bewijst dat het ook anders kan met deze Mexicaanse groenten, met rijst en sinaasappelsalsa.

Donderdag

Zin in verse sperzieboontjes? Natuurlijk! We koken ze beetgaar en daarna stoven we ze op in wat olie met een uitje in ringen, fijngehakte knoflook en een paar gepelde tomaten (uit blik of vers). Dien op met bulghur of penne.

Vrijdag

De vrijdagse borrel mag vandaag iets eleganter. Het bier vervangen we door cava. Als hapje serveren we hartige tompoes van asperges, paddestoelen en hazelnoot. Indien mogelijk, koop asperges van eigen bodem.

Zaterdag

Wanneer het weer goed is, halen we de barbeceu uit de kelder voor deze pakketjes met haloumi. Hierbij serveren we een rijstsalade met witte bonen, peterselie, geraspte wortel en rode paprika. Geen goed weer? Geen paniek! De haloumipakketjes kunnen ook in de oven. 

Zondag

De week sluiten we af in zoetheid en weelde met deze pralinéparfait van Maartje.

halloumibarbecue

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter