salade groene asperges thbEen nieuwe week is aangebroken, vol plannen en misschien ook wel al volgepland. Daarom kiezen we voor eenvoudige maar lekker gerechten zoals pannenkoeken met mozzarella en tomaat, pittige tofu uit de wok en broccoli met geitenkaas uit de oven. Op zaterdag hebben we gelukkig wel meer tijd voor een feestelijk aspergegerecht. Op zondag sluiten we de week af met kersentaart en nostalgie.

Maandag

De week beginnen we met een gemakkelijk recept zonder pakjes en zakjes. We maken Italiaanse pannenkoekrolletjes met mozarella en tomaat uit het kinderkookboek van Karin Luiten. Het recept is natuurlijk ook geschikt voor volwassenen.

Dinsdag

Vandaag maken we tofu met pit. We bakken hem in de wok met zelfgemaakte pindasaus. Daarbij serveren we gebakken rijst met een half, fijngesnipperd preitje, verse sperzieboontjes en wat schijfjes komkommer.

Woensdag

Broccoli is lekker, gezond en veelzijdig. Vandaag bakken we hem gaar in de oven, samen met geitenkaas. De broccoli eerst koken hoeft helemaal niet. Deze ovenschotel dienen we op met gekookte aardappels en plakjes tomaat en vers geraspte wortel of rauwe rode biet.

Donderdag

Het is mooi weer en daarom houden we het zonnig en simpel vandaag. We maken een salade van kropsla met kikkererwten en een pittige dressing. Als bijgerecht bakken we de overgebleven aardappels van gisteren op in de pan.

Vrijdag

Weekend is vaak ook een heel klein beetje vakantie. Daarom beginnen we de vrijdagavond met poncha da madeira, het typische aperitief van het Portugese bloemeneiland Madeira. Hierbij eten we bolo de caco, de meest bekende snack van dit eiland, met kruidenboter.

Zaterdag

Het aspergeseizoen duurt nog heel even. Onze wekelijkse portie maken we deze keer in stijl met Hedwigs salade met groene asperges, jonge bladsla, zeekraal, donkere linzen en erop een gepocheerd eitje met zoete-aardappeldressing.

Zondag

De nieuwe serie van Twin Peaks is een paar weken geleden al begonnen. Deze zondag keren we terug naar de herinneringen van de eerste serie uit het begin van de jaren '90.Daarom bakken we de kerstentaart die agent Cooper altijd bij zijn koffie at. Om helemaal in de sfeer te komen raden we natuurlijk Falling van Julee Cruise aan als achtergrondmuziek.

broccoli geitenkaas

Bewaren

Sven, culi-redactie, Belg, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Versterking gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

kookworkshop

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo