TomatenrisottoPaprikaSjabloonVandaag maken we weer het wekelijkse boodschappenlijstje in functie van wat er de komende dagen op tafel komt. Zo maken maken we bloemkool, brocolli en paprika uit de oven. Daarnaast zorgen we ook voor een exotisch toets met gefrituurde bakbananen en zelfgemaakte sushi. De week sluiten we af met een quiche van courgette en geitenkaas.

Maandag

De week beginnen we in Centraal-Amerikaanse stijl. We snijden één gele bakbanaan per persoon in plakjes van iets meer dan een centimeter dik. Daarna frituren we deze in een pannetje met een laag olie aan beide kanten goudbruin. Kruid af met peper, zout. Maak hierbij salade van zwarte bonen met een fijngehakt rauw uitje, koriander, olie, limoensap, peper,  zout en chilipoeder. Serveer er verder plakjes komkommer en witte rijst bij.

Dinsdag

We koken of stomen een verse bloemkool. Hierbij maken we een bechamelsaus die we verrijken met een fijngehakt hardgekookt eitje en een eetlepel peterselie. Verder eten we hierbij aardappelkroketten, gebakken seitanplakken en een beetje tuinkers.

Woensdag

Vandaag houden we het lokaal en simpel. We koken verse brocolli en serveren hierbij vastkokende aardappels en een Valess burger met kaas. 

Donderdag

De smaak van groenten telt, niet de vorm. Onze paprika's van vandaag zullen wellicht geen schoonheidswedstrijd winnen, maar ze zijn wel lekker. We vullen ze met tomatenrisotto en bakken ze in de oven. 

Vrijdag

Vamiddag hebben we al uitgebreid gegeten tijdens een lunchvergadering. Daarom mag er vanavond iets lichts and gemakkelijks op tafel komen. Deze tosti's met geitenkaas en olijven zijn ideaal. Serveer ze met wat sla en een paar plakjes tomaat.

Zaterdag

Vandaag hebben we een klein feestje en de aanwezige kinderen willen graag meehelpen met het bereiden van de hapjes. Samen maken we verschillende soorten sushi op basis van groente. Met de duidelijke uitleg van Selly is dit helemaal niet moeilijk. Als vulling gebruiken we onder andere radijs, koolrabi, oude kaas, zongedroogde tomaten...

Zondag

Courgette is nu volop in het seizoen en smaakt heerlijk in combinatie met geitenkaas, oregano en knoflook in deze knapperige, hartige taart. Kelly maakt deze taart al jaren en is er nog steeds dol op. Je kan hem trouwens ook koud meenemen naar de picknick. 

hartigetaart kelly

 

 

Sven, culi-redactie, Belg, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Versterking gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

kookworkshop

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo