groentecurry thbEen nieuwe week, een nieuw weekmenu. Op maandag gebruiken we restjes groenten voor een heerlijke kruidige  curry. Verder eten we onder andere één van Eelco's favoriete gerechten, knolseldeijrschnitzeltjes, gele raapjes en zoete aardappel uit de oven, zelfgemaakte pizza en broccolisoep. Zo krijgen we weer een gevarieerd aanbod, waarin knolgroenten en paddestoelen een prominente rol spelen.

 

Maandag

Dit weekend hebben we uitgebreid gekookt en daarom hebben we nog verschillende restjes groenten in de koelkast liggen. Vandaag maken we van de nood een deugd en toveren we deze restjes om in een aromatische curry. Basmatirijst erbij en het feestmaal kan beginnen.

Dinsdag

Vandaag houden we het simpel. We maken wortelstamppot. Verder bakken we oesterzwammen met een teentje of twee knoflook. Hierbij serveren we nog een groene salade, die we afwerken met een paar grofgehakte walnoten.

Woensdag

Wat kan je allemaal doen met een knolselderij? Eelco maakte er lekkere schnitzeltjes mee. Hierbij maken we een champignonsaus en rijst. De rijst koken we vandaag voor twee dagen. Dat scheelt weer wat tijd voor morgen.

Donderdag

We maken zoete aardappels en gele raapjes schoon en snijden ze in gelijke grove stukken. We doen ze in een kom en husselen er wat olijfolie, peper en zout onder. We verdelen de groenten gelijkmatig op een bakplaat en grillen ze gedurende 25 minuten gaar in een oven op 180 graden. Hierbij serveren we de opgewarmde rijst van gisteren en pikante satésaus.

Vrijdag

Is pizza eten een kleine eetzonde? Nee, hoor! Deze pizza met geitenkaas maken we helemaal zelf met eenvoudige ingrediënten. Hij is daarbij veel te lekker om er een schuldgevoel bij te kweken.

Zaterdag

Wat smaakt er lekker bij venkel? Na wat speurwerk ontdekte Maaike dat peer, walnoot of blauwe kaas goed bij venkel passen. Is het ook een feest als je deze vier ingrediënten tegelijk in een schotel doet? Absoluut! Serveer er verder gewoon nog wat brood bij.

Zondag

Vanmiddag zijn we uitgenodigd voor feestelijk diner bij familie. Daarom hebben we vanavond geen grote maaltijd meer nodig. In plaats daarvan maken we deze broccolisoep met zelfgemaakte knoflookcroutons.

broccolisoep

 

Sven, culi-redactie, Belg, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Versterking gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

kookworkshop

Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

Het Vegatopia Kookboek

Nu in de boekhandel!

Volg ons op

 

Twitter logo