Open menu

minicalzone kleinDeze week maken we het een beetje exotisch. We beginnen met een bonenschotel met ananas en we eindigen met een heerlijke taart met eveneens ananas. Verder maken we zelf mini-calzones, omdat die echt veel lekkerder zijn dan diepvriespizza. Ook eten we een puree met tuinkers, Oosterse rijstburgertjes, risotto met brie en ei, en een Pools geïnspireerde maaltijdsoep. Zo hebben we een week vol verrassende gerechten die ons in de stemming brengen voor de aankomende lente, ook al wil het weer niet helemaal meewerken. 

Maandag

De keuken van het studenthuis is een laboratorium voor nieuwe gerechten die soms zo geslaagd zijn dat we ze na het afstuderen blijven maken. Daarom bereiden we vandaag Chili Hawaii, oftewel bonenschotel met ananas, volgens een recept van Eelco. Hierbij geven verder nog quinoa en een salade van avocado, kerstomaatjes, rode ui, olijfolie, citroensap, peper, zout, chilipoeder en fijngehakte koriander. Experimenteren en aanpassen mag. Maar stop er alsjeblief geen banaan in! Serveer deze beter in plakjes als dessert samen met chocoladevla en spuitbusslagroom. Zo roep je nog meer studentenherinneringen op.

Dinsdag

Op deze dinsdag willen een hartig gerecht dat vrij gemakkelijk te maken is. Daarom gaan we voor risotto met brie en ei, geïnspireerd door de fusionkeuken van São Paulo. Lekker met een salade van rauwe spinazie, rode ui, komkommer, zongedroogde tomaat en olijven. 

Woensdag

We houden het eenvoudig vandaag. We maken aardappelpuree, waar op het einde tuinkers aan toevoegen. Hierbij geven we gestoofde wortels met tijm en honing en gebakken seitanplakken. Vergeet de mosterd niet op tafel te zetten. 

Donderdag

Vandaag staat Hedwigs gebonden Poolse groentesoep met kurkuma en sinaasappel op het menu. Het is op zich al een rijkelijke soep, maar om er helemaal een maaltijdsoep van te maken voegen we nog een blik witte bonen toe. Lekker met boekweitbrood of roggebrood. 

Vrijdag

De minicalzones van Annemieke zijn heerlijk voor bij de borrel. Maar je kan ze ook serveren met gegrilde groente zoals paprika, aubergine en courgette.

Zaterdag

Vegetarische burgers hoeven niet noodzakelijk de vleesvervanger van dienst te zijn. Na een miskoop van kleefrijst maakte Miranda deze rijstburgertjes met krokante pankolaag. Erg lekker met gewokte groente, gegrilde koningsoesterzwam en flink wat srirachasaus.

Zondag

Los van de temperaturen willen we in een zonnige stemming geraken. Daarom bakken we de tropische kruimelkoek met dadel en ananas van Jessi. Voor een puur plantaardige versie gebruik je margarine in plaats van boter.

kruimelkoek dadelananas Jessi

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama