lenterisottoblackbirdsDeze week gaan we helemaal plantaardig en zonder twijfel zeer gevarieerd. We begin met gebakken groenten met rijst en pindasaus. Daarnaast maken we nog onder andere een snelle rijstsalade, erwtenballetjes met munt, zoeteaardappelkoekjes met limoen en avocado, Indiase uienbhajees met chutney en risotto met groene asperges. De week eindigen we met zelfgebakken rozijnenkoeken.

Maandag

De week begint met een snel gerecht. We snijden een courgette in plakjes en een oranje paprika in reepjes. Bak deze gaar in een pan met wat olijfolie. Serveer met rijst en pindasaus. We maken een dubbele portie rijst, dat scheelt ook werk voor morgen.

Dinsdag

Met de extra portie rijst van gisteren maken we vandaag een rijstsalade. We nemen een blik zwarte bonen, een grof geraspte wortel, een rode paprika in kleine blokjes, eventueel wat komkommer in blokjes en fijngehakte korianderblaadjes. Kruid af met gerookt paprikapoeder, komijn, peper, zout en sesamolie. Serveer met srirachasaus of loempiasaus.

Woensdag

We hebben wat meer tijd om te koken vandaag. Het mag dus iets uitgebreider zijn. We maken erwtenballetjes met munt samen met een frisse tabouleh van rode quinoa.

Donderdag

De afgelopen weken hadden we telkens al één of meer recepten met witte asperges... maar nog geen enkel met groene aspergens. Daarom maken we nu Merels lenterisotto met groene asperges van de site Blackbirds and Cakes.

Vrijdag

Wat eten we vandaag bij de borrel? Zelfgemaakte Indiase uienbhajees en korianderchutney. Serveer hierbij een frisse Kingfisher.

Zaterdag

Op zaterdag mag het iets feestelijker zijn, zonder dat het uren werk kost. We maken daarom zoeteaardappelkoekjes met limoen en avocado. Dit is een mooi klein gerechtje dat geschikt is voor een vrolijke lunch en voor een ontbijt in een lui weekend. 

Zondag

Eindigen doen we met zelfgebakken rozijnenkoeken, afkomstig van Jessi's website Bakken zonder Beesten. Je beslist zelf of je er citroen bij doet of niet. Lekker bij de koffie en ook handig om mee te nemen op daguitstap.

rozijncitroenkoek2

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

Horeca grootkeuken shop

Maxaro keukens

horecarama