Open menu

rijstloempias thbHet is zomer. We genieten volop van de groenten en het fruit van dit moment. Toch hebben we zin in soulfood dat liefst ook nog gemakkelijk te maken is. Geen enkel probleem. De week beginnen we met warme pitabroodjes met rauwe groente en korianderhummus. Verder eten we ook nog onder andere Mexicaanse bonensoep, gevulde pannenkoekrolletjes van Karin Luiten, rijstloempia's  met asperges en rode biet en zelfs een tweede keer pannenkoeken, maar dan helemaal anders met zoete aardappel en zomerstoofpotje. De week sluiten we af met een zelfgemaakte pittige bonenburger.

Maandag

Het is officieel zomer! Daarom beginnen we de week zonnig en ook snel. We maken korianderhummus waar we iets meer water bij doen dan gewoonlijk om hem meer op een dikke saus te doen lijken. Hierbij maken we een salade van paprika, komkommer, radijsjes, ijsbergsla en ontpitte groene olijven. Snij de ijsbergsla in reepjes en de andere groenten in kleine blokjes. Warm de pitabroodjes op in de broodrooster. Vul ze met de salade en schep er de hummus bovenop. Dinner is served.

Dinsdag

Ook bij mooi weer lusten we deze Mexicaanse sopa de tortilla! We durven ze zelf extra pittig te maken. Serveer de maaltijdsoep met een topping van tortillarepen, blokjes avocado, schijfjes radijs en eventueel wat zure room. 

Woensdag

Pannenkoeken zijn altijd leuk op een woensdag. Vandaag maken we Italiaanse pannenkoekrolletjes met mozzarella en tomaat. In plaats van ze op te warmen in de oven, kan je ze ook vouwen als een wrap en bakken in de pan met wat olie. Wel strooi er dan geen Parmezaanse kaas over. 

Donderdag

Geen exotisch gerecht vandaag. We maken aardappelpuree waar we op het einde flink wat rauwe tuinkers aan toevoegen. Serveer met een tomatensalade en een vegaburger naar keuze.

Vrijdag

We zijn op het einde van het aspergeseizoen. We maken nog een laatste keer een gerechtje met deze groente. Als gezond aperitiefhapjes serveren rijstloempia's met rote biet en groene asperges. Daarbij geven we Japanse dipsaus en voor wie wil een koud biertje of zelfs een glas saké. 

Zaterdag

Tijd voor een feestelijk recept voor een maaltijd buiten. De zon schijnt nu volop en de zomergroenten zijn weer helemaal beschikbaar. Het ideale moment voor Emma's zoete-aardappelpannenkoekjes met feta op een zomergroentenstoofpotje. De stoofpot kan, indien gewenst, ook lauw of op kamertemperatuur gegeten worden.

Zondag

De week sluiten we deze keer niet af met een taart maar met een hamburger. We maken pikante bonenburgers tussen een klein ciabattabroodje en serveren hier een zelfgemaakte relish bij.

Eat Vegan Tortilla Soup

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama