Open menu

farinata bloemkool kikkererwten thb's Winters moet je soms echt nagaan welke groenten of fruit nu in het seizoen is. Nu in augustus kun je zo goed als alles vers vinden. Daarom genieten we volop van verse kersen, bosbessen en meloen als tussendoortjes. Voor het weekmenu hebben we elke dag een andere groente als uitgangspunt gekozen: spinazie op z'n Frans, sperziebonen met pindasaus, bloemkool uit de oven, Spaanse snijbonen, salsa met kokommer en tomaat en puntpaprika's op Arabische wijze. Op zondag tot slot maken we zelf bosbessen-yoghurtijsjes. 

Maandag

We zijn in een Franse bui vandaag. We stoven verse spinazie in boter en cider en voegen er geitenkaas bij. Dit gerecht gaat goed samen met rozemarijnaardappels. Voor een supersnelle versie bak je aardappelplakjes uit het koelvak in de pan met flink wat verse rozemarijn. 

Dinsdag

Verse sperziebonen schoonmaken kost wat tijd, maar het loont wel. De rest van de maaltijd bereiden we ter compensatie in een mum van tijd. We koken de sperzieboontjes en stoven ze op met een uitje en een teentje knoflook. Hierbij geven we witte rijst, atjar tjampoer en pindasaus.

Woensdag

Ovengerecht zijn handig. Je hoeft enkel een paar keer te gaan kijken of het niet aanbrandt en dat is het. Vandaag maken we zelfs drie gerechten samen in de oven: farinata, geroosterde bloemkool en kikkererwten. Serveer met tahinsaus, yoghurt of pitasaus. Erg leuk voor een ontspannende avond in de tuin of op het balkon.

Donderdag

We eten snijbonen met aardappels. Klinkt klassiek, maar we maken ze wel klaar op Spaanse wijze. Laat de fles azijn dus maar in de kast staan. 

Vrijdag

We borrelen vanavond met een frisse komkommer-tomatensalsa en krokante Zweedse broodjes.

Zaterdag

Vandaag nodigen we een paar mensen uit voor een eenvoudig Arabisch geïnspireerd etentje. We maken semolinaköfte met geroosterde-paprika-knoflooksaus en dienen ze op met Marokkaans (of Turks) brood. Achteraf geven we verse muntthee met koekjes van de betere bakker.

Zondag

Vandaag geen taart, maar zelfgemaakte zomerse zebra-ijsjes van bosbessen en sojayoghurt. Het recept komt van de website van Eva VZW.

zebraijsjes

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama